Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 18 jul 2015

Kwaliteiten die je moet zoeken in een man wanneer je een alfavrouw bent

Tegenwoordig zien we steeds meer alfadames op de voorgrond treden. Dames mogen namelijk tegenwoordig de alfa uithangen (gelukkig maar). Nu komt het alfa-gen natuurlijk geweldig van toepassing op de werkvloer, maar kan het nog wel eens lastig worden om te combineren in relaties. Wat als je tenslotte valt op een alfaman? Zorg dat je in ieder geval een man aan de haak slaat die de volgende kwaliteiten bevat:

1. Hij durft je uit te dagen maar gaat je niet dwars zitten

Als alfavrouw is het belangrijk dat je een man weet te regelen die jou uitdaagt, maar in geen van de gevallen tegen gaat zitten. Je bent namelijk al druk genoeg van jezelf en kan het niet hebben dat iemand je in je privéleven het moeilijker gaat zitten maken. Wel heb je een man nodig die het interessant voor je houdt. Dus aanpappen met een slappe hap kunnen we je als alfa niet aanraden.

2. Jullie moeten van elkaar kunnen leren

Als alfa ben je nooit uitgeleerd. Je bent altijd opzoek naar een nieuwe uitdaging wat ervoor zorgt dat je relatie ook een soort uitdaging moet blijven. Hoe je ervoor zorgt dat je relatie dit randje behoudt? Door van elkaar te willen en durven leren. Sta open voor elkaar en laat hem je verbazen.

3. Hij haalt het beste uit je naar boven maar zorgt ook dat je rust behoudt

Als alfavrouw is het belangrijk dat de man in je leven je ondersteunt in je keuzes. Hij weet het beste bij je naar boven te halen en dat is wat jou uiteindelijk ook het gelukkigst gaat maken. Wel is het altijd van belang dat hij ook weet om de juiste rust te behouden. Elkaar uitdagen is leuk, maar door je sterke mentaliteit is het van groot belang dat je man ook de juiste rust meebrengt.

4. Hij wordt niet jaloers en weet de juiste balans aan te houden

Jaloerse mannen zijn alles behalve ideaal voor alfavrouwen. Alfavrouwen krijgen namelijk nu eenmaal veel aandacht. Ze zijn een middelpunt en dat vraagt om de nodige ogen en interacties. Natuurlijk, het is nooit vervelend om te horen dan je man een klein beetje jaloers is, maar het is van groot belang dat hij daarin de juiste balans weet te vinden en je er nooit in zal beknellen.

5. Hij heeft zijn eigen plan maar gaat even hard als jij

Als er iets fout gaat, dan zijn het wel alfavrouwen die samen gaan met mannen zonder plan. Als alfavrouw ben je druk, werk je hard en heb je geen zin om de hele tijd iemand op sleeptouw te moeten nemen. Je zoekt een man die zijn eigen plannen heeft en als het even kan op hetzelfde niveau draait als jij. Enkel zo functioneel je samen als power couple.

6. Hij denkt mee aan een oplossing

Een man van een alfavrouw moet niet enkel komen met klopjes op de rug wanneer iets even zwaar is. Nee, een man van een alfavrouw is oplossingsgericht. Of in ieder geval niet bang zijn om het nodige initiatief te tonen. Stiekem wil je als alfavrouw een man die zelf een klein beetje alfa is, maar niet te erg. De vraag is alleen nog even waar je die zo makkelijk opduikelt..

Reageer op artikel:
Kwaliteiten die je moet zoeken in een man wanneer je een alfavrouw bent
Sluiten