Inga Stoit
Inga Stoit News 1 augustus 2018

Oh no! Pas op als je op het strand bent want er zijn kwallen verwacht

Omdat het de laatste tijd zulk mooi weer was (en is), trekken veel mensen naar het strand. Met dit warme weertje is een duik in de zee heerlijk, maar helaas zijn er ook in Nederland veel kwallen verwacht.

Deze zonnige dagen zijn ideaal voor vriendinnen tripjes naar het strand. Jullie liggen hier heerlijk te chillen en te bakken. Maar jullie moeten straks oppassen, wanneer jullie het water in gaan. Er worden namelijk veel kwallen verwacht.

Kwallen

De komende dagen komt de wind uit het oosten en dat betekent dat kwallen ook naar de stranden in Nederland trekken. Daarnaast wordt er veel gevist op roofvissen en normaal gesproken eten zij die onaangename beesten op.

Dit zijn de goedkope stranden in Nederland, ideaal voor het mooie weer

Wij krijgen hier in Nederland te maken met de kompaskwal. Dit is best een gekke kwal. Want ze worden geboren als mannetjes maar worden later vrouwtjes. Deze kwallen hebben lange tentakels (vijf meter lang), en daarmee kunnen zij je lelijk steken.

De kwallensteken zijn niet gevaarlijk. Maar één ding is zeker: Ze doen behoorlijk zeer. Gelukkig is er een Kwallenradar, hier kun jij op zien – waar de beesten zijn. Het ziet er behoorlijk druk uit en daarom is het belangrijk om goed op te passen.

O ja, nog een tip, er is nu ook een kwallenradar. Kun je checken of er een kwal voor je voeten gaat belanden. Kwallenradar.nl

Reageer op artikel:
Oh no! Pas op als je op het strand bent want er zijn kwallen verwacht
Sluiten