Renée
Renée | LinkedIn Nieuws 24 aug 2018

Minder zin in seks? 4 dingen die invloed hebben op je lage libido

Niets zo fijn als in de honeymoon fase zitten met je nieuwe vriend, terwijl jullie de lattenbodem uit het bed seksen. Want laten we eerlijk zijn: dat is wat er gebeurd. Maar hoe zit als je na een tijd ‘ineens’ een laag libido hebt? Deze vier dingen kunnen daar invloed op hebben.

Niets wat je sprankelende seksleven zo in de weg kan staan als een laag libido. Vooral als hij wél wil, terwijl jij liever nog een weekje overslaat. Tegen je zin in intiem zijn met hem is natuurlijk geen optie, maar wat doe je om wél weer zin te krijgen?

Laag libido

Laten we vooropstellen dat er veel oorzaken mogelijk zijn om een laag libido te verklaren. Bespreek het vooral met je huisarts als je je zorgen maakt.

Maar heb je al eens aan het volgende gedacht?

1. Anticonceptiepil

Een laag libido is één van de bijwerkingen van de anticonceptiepil. Het is daarom helemaal geen gek idee om eens de bijsluiter te lezen en je klachten op een rijtje te zetten.

Merk je inderdaad dat je minder zin hebt in seks en bijvoorbeeld vermoeid bent zonder dat je veel hebt uitgespookt die dag? Dan is dit misschien wel één van de boosdoeners. Een afspraak bij de huisarts maken is dan geen verkeerd idee.

2. Stress

Stress doet meer met je dan je misschien merkt. Wie weet heb je het hartstikke druk met je studie of werk. Wie weet begin je wel aan een nieuwe baan wat je ontzettend spannend vindt.

Genoeg reden om compleet te stressen. Dan is het helemaal niet zo gek dat je een laag libido hebt en seks niet tot je prioriteiten behoort. Wees lief voor jezelf en probeer te ontspannen. Deze tips helpen je daarbij:

Ben je een stresskipje? Zeg dan dit woord niet meer en je zal merken dat je minder gestrest wordt

3. Onzekerheid

Iedere vrouw gaat door periodes waarin je niet helemaal lekker in je vel zit. Je baalt dat je wel die zak chips eet, maar niet sport. Of je bent niet blij met waar je nu staat in het leven.

Die onzekerheid heeft misschien wel meer invloed op je dan je doorhebt. Een laag zelfbeeld zorgt er in veel gevallen namelijk niet voor dat je zin hebt om je kleren uit te trekken voor je lover.

Misschien ben je wel onzeker over dingen waar je volgens mannen je écht geen zorgen om hoeft te maken. Lees er hier meer over.

4. Gewoon.

Geloof ons, als je eenmaal een tijdje bij elkaar bent heb je nu eenmaal minder seks. Ja, misschien is je libido lager. Maar dat komt misschien wel omdat het spannende er nu eenmaal af is.

En wat is daar mis mee? Als je je fysiek in orde voelt is er geen aanleiding om in paniek te raken. De vlinders hebben ruimte gemaakt voor ‘houden van’. Dat betekent niet dat jullie geen seks meer hebben, maar wel dat jullie niet meer iedere dag vuurwerk meemaken.

8 x relatietesten die alleen sterke koppels zullen overleven

Reageer op artikel:
Minder zin in seks? 4 dingen die invloed hebben op je lage libido
Sluiten