Laat die tranen maar lopen: dit is waarom huilen hartstikke goed voor je is

Ach, wat kan het toch heerlijk zijn om je tranen te laten gaan. Tranen van geluk, maar ook van verdriet is iets wat vaak genoeg voorkomt. Maar het is niets om voor je te schamen, een lekker potje huilen is namelijk hartstikke goed voor je.

Het is een goede uitlaatklep

Soms kan het zo lekker zijn om even alles te laten gaan. Het is ook vooral belangrijk dat je het niet opkropt. Wanneer je het opkropt, wordt het alleen maar erger en erger. Af en toe even wat eruit is ontzettend goed voor je.

Goed voor je weerstrand

Huilen bevordert de balans van het lichaam doordat je hartslag tijdens het huilen toeneemt. Emotionele tranen veroorzaken een andere lichamelijke reactie dan tranen die voortkomen uit andere prikkels. Zo bevatten emotionele tranen meer hormonen met de proteïnen prolactine, corticotropine en leucine. Die hebben een natuurlijke pijnstillende werking.

Dat je van huilen beter wordt

Het is een teken van kracht

Dat je gewoon huilt, laat ook zien dat het je jezelf durft te zijn. Wanneer je moet huilen, huil je gewoon en jij schaamt je er echt niet voor. En terecht. Wanneer je woedend of misschien hartstikke blij bent is het fantastisch om een paar krokodillentranen te huilen.

Huilen zorgt voor een beter humeur

Huilen maakt gelukkiger en verdrijft stress. Je kunt weer wat helderder denken. Als je je tranen onderdrukt, krijg je juist meer stress. Als je dat je hele leven doet, kan het de kans op ziekten zoals hoge bloeddruk en hartproblemen verhogen.

Het haalt de knoop uit je maag

Huilen haalt verschillende emoties weg en zorgt ervoor dat je even tot rust kunt komen. Voor je geestelijke en lichamelijke gesteldheid is het belangrijk om je verdriet te uiten. Ken je die altijd meedragende knoop in je maag? Wat kan deze toch vervelend zijn en je weet niet hoe je er vanaf komt. Een lekker potje huilen helpt je knoop écht weg te halen.

LEES OOK: Laat die tranen maar komen: Mensen die huilen tijdens films zijn emotioneel sterk

Reageer op artikel:
Laat die tranen maar lopen: dit is waarom huilen hartstikke goed voor je is
Sluiten