Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 26 september 2017

Ben je snel afgeleid? Dan ben je creatiever en succesvoller dan wie dan ook

’Sorry ik was even afgeleid’, is een zin die je best vaak zegt. Of andere mensen roepen naar je: ’joehoe, aarde, je bent aan het staren.’ Maar verontschuldig je niet meer als het gebeurt. Want het is juist heel goed voor je om te dagdromen en afgeleid te raken. Op je werk tenminste.

Sterker nog, zeg maar tegen je baas dat je even een staarkwartiertje gaat inlassen. Want volgens de Amerikaanse hersenonderzoeker Srini Pillay is je gedachten de vrije loop laten – ja, je mag prima denken aan die leuke barman van vrijdagavond – goed voor je creativiteit.

Dagdromen, droedelen en dutten

Volgens de onderzoeker besteden we gemiddeld al 46,9 procent van onze tijd aan dagdromen. Inderdaad, bijna de helft van je tijd. En dat heb je waarschijnlijk niet eens door. Eigenlijk best lekker.

’Als je op het werk uit het raam staart, is dat een vorm van cognitieve uitputting: je brein heeft pauze nodig, zegt hij tegen het Parool.

Volgens de hersenexpert is het beter voor je om bewust een dagdroompauze in te lassen. Dat zou je prestaties op je werk ten goede komen. Behalve dagdromen werkt een dutje doen ook heel goed. Net als tekeningen maken op je aantekeningen. Pauze dan maar?

Lees ook: Lekker! Witbrood is wél net zo gezond als bruinbrood

Reageer op artikel:
Ben je snel afgeleid? Dan ben je creatiever en succesvoller dan wie dan ook
Sluiten