Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 30 aug 2017

Laat dit lezen aan je lover als je een keer chagrijnig bent en het op hem hebt afgereageerd

Je bent chagrijnig. Misschien heb je slecht geslapen, te veel aan je hoofd of loopt alles in de soep vandaag. En hoewel het niet zou moeten in de ideale wereld, reageer je dat wel eens af op je lover. Maar als hij boos wordt, zeg dan dit.

Sorry

Zeg sorry dat je het op hem afreageert. Dat je dingen zegt die je niet zo meent. Je zou graag kalm willen blijven en rustig willen praten over dingen die je dwars zitten. Maar op één of andere manier heb je je wilskracht verloren. Je kunt alleen nog maar nors en kattig doen en fel reageren. Terwijl hij dat natuurlijk niet verdient. Je wilt hem helemaal niet kwetsen.

Maar tegelijk spijt het je niet

Want je bent een mens en je hebt gevoelens. En hoewel hij jou leuker vindt als je gelukkig en blij bent, is het onmogelijk om 24/7 blij en tevreden door het leven te gaan. Soms heb je gewoon even je dag niet. Soms ben je gewoon chagrijnig omdat dingen niet gaan zoals jij dat wil. En dat is volkomen terecht.

Je bent nog steeds blij met hem

Alleen omdat je even niet blij bent met alles wat er in je leven gebeurt – misschien was het iets lulligs zoals dat de bus voor je neus wegreed, je band lek was of je veel te lang voor de brug moest wachten – betekent het nog niet dat je niet blij bent met je lover. Je houdt van hem. En je wilt bij hem zijn. Je bent zo blij dat hij in je leven is.

Hij is je maatje

Je lover is meer dan de man met wie je zoent, knuffelt en het bed deelt. Hij is ook je beste vriend. De persoon tegen wie je alles wilt zeggen. En kunt zeggen. Daarom vindt hij het waarschijnlijk helemaal niet erg als je een keertje uit je hum bent. Want dat je bij hem helemaal jezelf durft te zijn, dat is heel speciaal. Het betekent dat jullie een sterke band hebben. En er altijd voor elkaar zullen zijn.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen: Waarom vrijheid in je relatie juist hartstikke goed is

Reageer op artikel:
Laat dit lezen aan je lover als je een keer chagrijnig bent en het op hem hebt afgereageerd
Sluiten