Laat maar zien die lach: 15 x tips voor wittere tanden

Lachen is gezond voor je. Maar heb jij gauw last van gele tanden? Geen nood, wij hebben vijftien simpele tips voor je zodat jij binnen een oogwenk wittere tanden hebt:

1. Bakpoeder

Heerlijk voor al die lekkere cakes die je altijd maakt, maar bakpoeder is niet alleen daar goed voor, ook voor je tanden. Mix een kwart theelepel bakpoeder met water en breng dit aan op je tandenborstel. Een slimme truc is om een beetje bakpoeder toe te voegen aan jouw tandpasta. Zo heb je voor een langere tijd wittere tanden.

2. Aardbeien

Dit heerlijke stukje fruit bevat appelzuur wat beetje bij beetje zorgt voor witte tanden. Maar pas wel op met de aardbeien, teveel aardbeien kunnen ervoor zorgen dat je tandglazuur aangetast wordt.

3. Zoutwater spoeling

Niet alleen zorgt dit voor wittere tanden, ook de gezondheid van je tandvlees gaat erop vooruit. Mix een theelepel zout met gekookt water, laat dit afkoelen en je hebt in een mum van tijd jouw perfecte mondspoeling.

4. Water bij de wijn

Een heerlijk wijntje drinken is altijd fijn, maar voor je tanden is het helaas minder gezond. Maar je hoeft je wijn niet af te zweren. Drink wel na elk glas wijn een glas water, zo verminder je de kans op verkleuring van je tanden.

5. Elektrisch poetsen

Misschien al een bekende tip, maar elektrisch poetsen is beter voor je tanden dan een handtandenborstel. Elektrisch poetsen verwijdert tot wel 70% meer plak dan een gewone tandenborstel.

6. Kokosolie

Kokosolie maakt ook een perfecte mondspoeling. Een kwartiertje spoelen met kokosolie verwijdert bacteriën, voorkomt plak en verkleuring van je tanden.

7. Drinken

In melk zit calcium en calcium is goed voor je tanden. Je tanden worden er sterker van.

8. Popcorn

Yes, popcorn is goed voor je tanden. De scherpe hoekjes van popcorn verwijderen bacteriën van je tanden. Make it pop.

9. Kauwgom

Het kauwen van kauwgom produceert meer speeksel, wat een perfecte antibacteriële werking heeft voor jouw tanden. Een suikervrije kauwgom is nóg beter voor je.

10. Flossen

Flossen verwijdert de gele tint van je tanden en je tandvlees wordt er ook gezonder van. Dat zorgt uiteindelijk ook weer voor een witte glimlach.

11. Zoenen

Waar zoenen al niet goed voor is, het helpt hooikoorts te verminderen en ook nog eens je tanden witter te maken. Doordat je meer speeksel aanmaakt, worden ongewenste bacteriën verwijderd.

12. Tong

Vergeet bij het tanden poetsen ook niet je tong schoon te maken. Vaak blijven daar bacteriën achter die de kleur van jouw tanden kunnen aantasten. Een tongschraper maakt jouw tong goed schoon en je adem ruikt ook lekker fris.

13. Vaseline

Een beetje vaseline op je tanden voordat je lipstick op doet, voorkomt vlekken op je tanden.

14. Appels

Eten wat knapperig of stevig is, helpt jouw tanden schoon te maken terwijl je eet. Wortels en selderij maken je tanden ook schoon als je ze eet.

15. Make-up

De juiste make-up zorgt er ook voor dat jouw tanden witter lijken. Een rode lipstick met een blauwe ondertoon laat jouw tanden er witter uitzien.

Reageer op artikel:
Laat maar zien die lach: 15 x tips voor wittere tanden
Sluiten