Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 13 september 2017

Labradors hebben het ‘honger-gen’ en dat komt ons bekend voor

Terwijl wij er eigenlijk al ons hele leven op zitten te wachten dat het 'honger-gen' bij ons wordt ontdekt (jep, altijd honger), hebben wetenschappers nu ontdekt dat labradors altijd honger hebben. Heh?

Het honger-gen is ontdekt

Een nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de trouwe labradors aankomen. En niet omdat wij ze vet mesten. Nee, zij hebben blijkbaar een honger-gen waardoor zij een obsessie hebben voor voedsel.

De onderzoekers aan de Universiteit van Cambridge ontdekten het honger-gen, waardoor de hondjes continu honger hebben. Ze vragen daarom steeds om koekjes en vinden eten reuze interessant. De labrador is daarom niet verwend, maar gewoon genetisch hongerig.

Is er ook zo’n gen voor mensen?

Er werden 310 labradors getest. Ze werden gewogen terwijl de baasjes een vragenlijst moesten invullen. Ongeveer een kwart van de honden had een kopie van POMC, een obesitas gerelateerd gen. Deze hondjes waren gemiddeld 1,9 kilo zwaarder en het had niets te maken met voeding en sport.

We zullen toch echt zweren dat wij ook zo’n honger-gen bezitten. En dat is niets om je schuldig over te voelen. Zit gewoon in ons DNA, toch? Nog even wachten en dan zullen wij ook beloond worden met zo’n mooi onderzoek. Obsessie voor eten. Ja. Waar is de koekjestrommel eigenlijk?

LEES OOK: Aha! Dit is waarom je altijd nog een plekje kunt vinden voor het toetje

Reageer op artikel:
Labradors hebben het ‘honger-gen’ en dat komt ons bekend voor
Sluiten