Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 4 mrt 2019

6 redenen waarom vriendinnen die samen veel lachen gelukkig oud worden

Je hoeft haar maar een halve seconde aan te kijken en jullie proesten het uit van het lachen. Jij en je bestie kunnen letterlijk om alles lachen en iedereen noemt jullie de giechelende meisjes. Vinden jullie helemaal niet erg want jullie weten al lang dat als jullie maar vaak genoeg blijven schateren jullie samen gelukkig oud worden. Goals.

Natuurlijk zijn er genoeg redenen voor jullie om gierend door het leven te gaan, maar jullie worden er ook nog eens gelukkig van én worden samen oud. Wat wil je nog meer met je bestie?!

1. Sterke band

Lachen is goed voor je, en ook voor jullie samen. Het betekent dat jullie veel lol hebben samen en dat jullie goede vriendinnetjes zijn. Vooral als jullie veel lachen hebben jullie het echt heel leuk samen. Therapeut Tami Sasson stelt zelfs dat samen lachen zorgt voor een diepe emotionele band. Check.

2. Matching souls

Jullie vinden dezelfde dingen grappig en dat maakt jullie band nog sterker. Er is niemand die zoveel op je lijkt als zij en je wil haar voor altijd in haar leven houden. Matchings souls stay together.

3. Jullie hebben minder stress

Lachen geeft je een ontspannen gevoel en helpt tegen stress. We weten allemaal dat stress niet goed voor je is dus als jullie veel lachen worden jullie gelukkig en oud. Lachen zorgt voor aanmaak van dopamine en daar voelen jullie je gelukkiger door.

4. Jullie worden minder snel ziek

Verschillende onderzoeken stellen dat lachen niet alleen goed is voor je mentale gezondheid maar ook voor je fysieke gesteldheid. Zo zegt Dr. Berk dat het kan bijdragen aan een beter immuunsysteem en dat je daardoor minder vatbaar bent voor ziektes. Zie je nou wel, jullie worden samen echt oud.

5. Lachen is goed voor je hart

Lachen is niet alleen goed voor je bloeddruk maar ook voor je hart. Blijf dus lekker veel giechelen met je beste vriendin dan weten jullie zeker dat jullie op je negentigste nog de bloemetjes buiten zitten in het bejaardentehuis.

6. Dopamine

Lachen doe je niet voor niks en het is een indicatie dat je gelukkig bent. Als je lacht wordt onder andere het stofje dopamine aangemaakt. Het herinnert je aan leuke momenten in je leven waar je nog steeds met een lach aan terugdenkt en als jullie samen genoeg herinneringen blijven maken worden jullie de gelukkigste omaatjes op aarde.

Het is niet altijd even handig als jullie in lachen uitbarsten maar don’t worry daar is een reden voor.

Aha! Dus dit is de reden waarom we soms lachen op ongepaste momenten

Elite Daily

Reageer op artikel:
6 redenen waarom vriendinnen die samen veel lachen gelukkig oud worden
Sluiten