Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love 1 juni 2016

Ladies it´s time to swap roles: in 2068 doet HIJ álles in het huishouden

Wij vrouwen vinden het stiekem heerlijk om te zeuren als wij weer eens het huishouden moeten doen. Of als meneer al begint te huilen als hij een ei moet bakken. Maar niet getreurd want volgens experts is vriendlief over 52 jaar capabel om alles in het huishouden te doen.

Het onderzoek

Privilege Home Insurance deed onderzoek naar 2000 Britse koppels van verschillende generaties om zo te ontdekken hoe de taakverdeling is. Zo werd er gekeken naar koken, schoonmaken, wassen en stofzuigen. Uit het onderzoek bleek dat jongere generaties, waaronder onze generatie, een meer gebalanceerde relatie hadden dan oudere generaties. Maar tóch bleek dat ook nu nog dat de vrouwen grotendeels het huishouden op zich nemen.

Desondanks bleek uit het onderzoek dat als deze trend doorzet wij heel snel kunnen gaan profiteren van de huishoud skills van onze lieve manspersonen:

  • In 2025 zal de meerderheid van de mannen de was doen
  • In 2032 zal de meerderheid van de mannen de badkamer schoonmaken
  • In 2052 zal de meerderheid van de mannen koken
  • In 2068 zal de meerderheid van de mannen schoonmaken

En wat nog geweldiger is aan dit onderzoek: het blijkt dat wij in de toekomst niet de auto zullen gaan wassen, niet de vuilnis hoeven weg te brengen en ook niet de tuin zullen doen. Wél blijkt dat wij vrouwen meer Do It Yourself projecten in het huis zullen doen. Denk daarbij aan het schilderen van meubilair en muren. Maar dat vinden we geloof ik stiekem alleen maar héél leuk.

LEES OOK: Onderzoek wijst uit: blut zijn doet écht pijn

Reageer op artikel:
Ladies it´s time to swap roles: in 2068 doet HIJ álles in het huishouden
Sluiten