Volgens een expert laat deze shampoo je haar snel groeien

Iedere meid heeft het weleens meegemaakt: je wil zo snel mogelijk lang haar hebben. Omdat je het korter hebt laten knippen en het niks vindt of puur omdat je van die jaloersmakende Rapunzel lokken wil. In dat geval ben je bij dit artikel helemaal aan het goede adres. Een specialist vertelt namelijk welke shampoo jij voor je haar wil gebruiken om dat felbegeerde haar te laten groeien.

Dat shampoo jouw lokken de boost kan geven en het laat groeien is mooi meegenomen. Maar voordat je naar de douche rent is het wel handig om een paar dingen te weten.

Lang haar groeien

Het is wel handig om te weten dat je na één keer een bepaalde shampoo niet ineens prachtig lang haar hebt. Dermatoloog Dendy Engelman legt allereerst uit wat de oorzaak van dunner wordend haar en haaruitval zijn. ‘Haargroei is een cyclus. Veel problemen kunnen dit verstoren, zoals hormoonverandering, medicatie en ziekte.’

Om lang haar te laten groeien raadt de dermatoloog verzorgende shampoos aan. Waarom? Omdat het je haar versterkt, het minder snel breekt en gezonder maakt. Als je het proces wil versneller raadt Dr. Engelman aan om een speciaal dieet te volgen. Denk hierbij aan veel proteïnen, gezonde vetten, vitamine A en ijzer.

Welke shampoo je nu wil inslaan

Droom je al maanden over lang haar? Sla dan nú de verzorgende shampoo aan waar je haar behoefte aan heeft. Gebruik deze shampoos, eet goed en je haar zou echt langer worden.

Maar welke shampoo wil je in je douche hebben staan? Neem hieronder een kijkje:
OGX Thick & Full Biotin & Collagen Shampoo 10,99 euro
L’Oréal Paris Elvive Extraordinary Clay Shampoo 4,83 euro
Nioxin Cleanser System 1 Shampoo 16,15 euro
Kérastase Bain Prévention Shampoo 14,95 euro

Wil je eindeloos lang haar? Dit wondermiddel gaat Insta over

Marie Claire

Reageer op artikel:
Volgens een expert laat deze shampoo je haar snel groeien
Sluiten