Langer leven? Drink wijn, kleed je uit en gooi je hakken weg

Eindelijk een onderzoek waar we echt gelukkig van worden. Dokter David Argus (gespecialiseerd op het gebied van kanker), heeft gevonden wat ons kan helpen tot een langer leven. De resultaten zijn verrassend en vooral heel leuk. Drink een wijntje en trek die kleren uit!

1. Drink koffie

Net als thee heeft koffie gewoon wél voordelen voor je gezondheid.

2. Stop met het nemen van vitaminepillen

Vitaminepillen blijken zelfs te zorgen voor een toegenomen kans tot kanker. Weggooien die rare potjes dus.

3. Lach

Het geeft je humeur een boost en het maakt endorfines vrij die zorgen voor minder stress.

4. Get naked ladies!

Ga uit de kleren en bekijk jezelf eens goed in de spiegel. Het idee is dat als je dit met regelmaat doet je ook sneller eventuele veranderingen opmerkt. Denk aan vreemde moedervlekken, bultjes en andere vervelendheden waar je wel attent op moet zijn.

5. Neem een wijntje

Alcohol, en dan zeker een glaasje rode wijn, reduceert de kans op hart en vaatziektes. Dat wijn sowieso goed voor je is legden we ook hier al uit.

6. Neem een baby

Eh? Ja. De statistieken tonen aan dat de mensen met kinderen toch echt aanzienlijk langer leven dan de mensen zonder (thanks universe). Waarom? Kinderen (en op den duur kleinkinderen) zorgen ervoor dat je mentaal actief blijft en uitgedaagd wordt op oudere leeftijd.

7. Weg met die hoge hakken

Ho ho, weg met hakken? Dat nooit. Maar hoge hakken zijn niet persé het beste voor onze voeten. De druk die we namelijk telkens uitoefenen op onze voorvoet kan zorgen voor diverse narigheden. No shame in een lekker dagje rondwandelen op je favoriete sneakers dus.

Reageer op artikel:
Langer leven? Drink wijn, kleed je uit en gooi je hakken weg
Sluiten