Met deze make-up tips blijft je look het hele festival zitten

Veel tijd of zin om je make-up bij te werken heb je niet tijdens een festival. Maar je wil er wel op je best uitzien. Wanneer je deze tips opvolgt zie je er én fantastisch uit, én je hebt geen omkijken meer naar je make-up.

Breng een goede primer aan

Door te beginnen met een goede primer zorg je ervoor dat je make-up beter en langer op zijn plek blijft zitten. Vooral wanneer de temperatuur stijgt en je het gevoel hebt dat je make-up van je gezicht glijdt is het aan te raden om een primer onder je foundation te gebruiken aangezien een primer ook matterend werkt.

Geef je make-up een waterproof coating

Er bestaan producten waarmee je je gewone make-up kunt voorzien van een waterproof laagje. Zo heeft Inglot het product Duraline wat elke oogschaduw langhoudend maakt. Ook kun je met dit product van elke poederoogschaduw een vloeibare eyeliner maken. Wanneer je nooit een waterproof mascara gebruikt maar het je in dit geval wel handig lijkt heeft Clarins de oplossing voor je. Het heeft een transparante coating voor je mascara waarmee je deze in een handomdraai waterproof maakt.

Houd je make-up rustig

Hoe meer make-up je draagt hoe meer er ook fout kan gaan. Houd het bij een felgekleurde eyeliner, waterproof mascara en een lipgloss met beschermingsfactor. Qua rouge kun je het beste voor een vloeibare variant kiezen aangezien poeder meestal minder goed blijft zitten.

Gebruik een goede zonbescherming

Het zonnetje brandt altijd harder dan je denkt. En wanneer je lekker aan het dansen en drinken bent heb je er misschien niet eens erg in dat je aan het verbranden bent. Zet je alarm op je telefoon wanneer het weer tijd is om je in te smeren. Neem hiervoor een klein flesje zonnebrandcrème mee voor in je tas. Voor je gezicht kun je een losse beschermingsfactor aanschaffen. Dit is een ultra dun product wat je zelfs over je make-up heen aan kunt brengen. Ideaal om je gezicht tussendoor te voorzien van een extra bescherming.

Eindig met een fixing spray

Om ervoor te zorgen dat je zo lang mogelijk plezier hebt van je make-up kun je het beste eindigen met een fixing spray. Door deze spray fixeer je alle make-up die je hebt aangebracht, én het geeft een fijn verfrissend effect.

Reageer op artikel:
Met deze make-up tips blijft je look het hele festival zitten
Sluiten