Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 20 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

In Lapland is het dorp Santa Claus Village waar het altijd Kerstmis is

Sommige mensen vinden de zomer het leukste van alle seizoenen. Maar voor jou is Kerstmis toch echt the most wonderful time of the year. Kon het maar altijd kerst zijn, denk je soms. Nou, dat kan. Want er is een dorp in Lapland in Finland, genaamd Santa Claus Village.
Als jij een echte kerstlover bent, dan hoort een bezoekje aan Santa Clause Village echt op je bucketlist. Want in dit dorp in Finland is het werkelijk altijd Kerstmis.

Denk kerstbomen, de kerstman, kerstliedjes en heel veel lichtjes. Dat is ongeveer hoe het er aan toegaat in Santa Claus Village.

Een overnachting in Santa Claus Village hoort op je bucketlist

Je kunt overnachten in Santa Claus Village en wel in een heel idyllisch huisje met een eigen sauna. Toch lekker als je een dag door de sneeuw hebt geploeterd.

Je kunt er een safari met rendieren en husky’s doen en op sneeuwscooters rijden.

Altijd Kerstmis

Het Dorp van de Kerstman, in het Fins: Joulupukin Pajakylä, is eigenlijk een Fins kerstthemapark. Het park is gelegen bij de plaats Rovaniemi en is ingericht als een dorp.

Er is zelfs een postkantoor waar je brieven naar de Kerstman kunt sturen. Maar wees eerlijk, als je hier bent zijn al je dromen al uitgekomen en heb je eigenlijk niets meer te wensen.

Dit wil jij als kerstlover ook lezen: Is het al kerst? Primark verkoopt schattige Disney kerstballen

Reageer op artikel:
In Lapland is het dorp Santa Claus Village waar het altijd Kerstmis is
Sluiten