Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Life 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit recept voor lasagne in een mok is alles wat jij vanavond wil maken

Niet zo’n keukenprinses, maar houd je wel van lekker eten en dan vooral Italiaans? Dan hebben wij het recept gevonden voor jou. Of je nu nog studeert of inmiddels al heel wat jaren student-af bent: lasagne in een mok wil je gewoon maken als je een avond alleen thuis bent.

Snel iets lekkers klaar maken zonder moeite wil iedereen. Daarom is dit recept voor lasagne in een mok het recept wat je nu wil uit proberen. Weer eens wat anders dan eten bestellen.

Lasagne in een mok

Makkelijk en snel iets eten is alles wat je wil na een lange dag studeren of werken. Met dit recept heb je binnen een half uur een lekker gerecht op tafel. En precies genoeg voor jou alleen.

Boodschappenlijst

125 g ricotta
1 eetlepel olijfolie
4 lasagnebladen
15 g mozzarella
4 eetlepels marinara saus
1 theelepel oregano
peper
zout

Zo maak je het

Het maken van deze lasagne is binnen enkele minuten gedaan. Alles wat je nodig hebt is een mok en een schaaltje. Dat betekent dus ook weinig afwas. Win-Win.

Doe 125 gram ricotta in een schaaltje en voeg één eetlepel, zout en peper toe. Meng het door elkaar en smeer het mengsel uit over een gekookt lasagneblad. Leg een nieuw lasagneblad er boven en herhaal deze stap nog een keer. Rol ze uiteindelijk op. Dit zijn de eerste stappen. Simpel hé?

Pak een mok en stop hier vijftien gram mozzarella in. Smeer hierna twee eetlepels marinara saus uit over de mozzarella en strooi één eetlepel oregano er overheen. Stop de opgerolde lasagnebladen in de mok en smeer hier nog twee eetlepels marinara saus over uit.

Tot slot bak je de lasagne twintig minuten in een voorverwarmde oven op 375 graden. Houd een bord boven de mok en draai hem op en haal de mok ervan af. Et voilà. Je lasagne in een mok is klaar.

Benieuwd naar meer lekkere en makkelijke gerechten in een mok? Kijk dan hieronder de video met de lekkerste recepten. Op 03:10 zie je het recept voor de lasagne.

4 Mug Meals That Will Make You Feel Like a REAL CHEF! ☕️

1. Breakfast Mug Bake: http://bit.ly/2W7tOvM 2. Pasta Mug Rigatoni: https://taste.md/2MFDeiq 3. Mug Lasagna: https://taste.md/2IqXrqh 4. Boston Cream Mug Pie: https://taste.md/2HReuld ___ Subscribe to Tastemade: http://taste.md/1QsXIWq LIKE us on Facebook: http://taste.md/1Zf0Bve FOLLOW us on Instagram: http://taste.md/1OaAv4P FIND us on Snapchat Discover: http://taste.md/1P9UuDM

Meer over food:

Reageer op artikel:
Dit recept voor lasagne in een mok is alles wat jij vanavond wil maken
Sluiten