Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Love 24 dec 2014

Last minute tips: Organiseer je (diner)party tot in de puntjes

Heb je vanavond een diner gepland staan? Of ben je met vriendinnen een last minute plan aan het bedenken? Dit zijn dé last minute tips die je moét weten als je een (diner)party organiseert.

1. Voorbereiden

Zorg dat je zoveel mogelijk voorbereid. Je wil niet te lang bij je gasten vandaan zijn. Zeker niet als je keuken niét in de woonkamer is. Op zoek naar een snelle hairdo? Deze hoge messy paardenstaart is heel makkelijk te maken binnen mum van tijd. En opmaken? Kijk ergens vandaag deze smokey eye tutorial waar je met alleen een oogpotlood een prachtige smokey eye kunt maken.

2. Welkomstdrankje

Regel een welkomstdrankje en stel je gasten aan elkaar voor. Met het drankje kunnen ze gelijk het ijs breken indien ze elkaar nog niet kennen. Versier je glazen voor een extra feestelijke touch. Kies er bijvoorbeeld voor om met lintjes een strik om het steeltje van het glas te binden.

3. Persoonlijke note

Zorg dat je persoonlijkheid te zien is. Schrijf een handgeschreven kaartje, briefje, of zeg een paar lieve woorden in het algemeen. Het zijn de kleine dingen die je gasten extra zullen waarderen en zullen onthouden. Hoe die wijn precies smaakte, dat weten ze over een tijdje echt niet meer.

4. Tafel decoratie

Dek je tafel en neem er de tijd voor, ook al is het last minute. Heb je geen extra materialen? Kijk of je wat bloemen neer kunt leggen of pak anders wat kerstballen uit de kerstboom en leg die leuk neer. En vergeet de kaarsen niet. Met kaarsen creëer je een intieme sfeer. Precies wat nodig is voor een avond tafelen en fijne gesprekken.

5. Muziek

Vergeet de muziek niet. Zet zachtjes de muziek aan zodat er wat achtergrond muziek is tijdens het diner. Met Kerst mag je best wel de goude oude nummers aanzetten. Kies voor een moderne twist of een klassiek tintje.

6. Allergie

Vraag even aan je gasten of ze ergens allergisch voor zijn of dat er iets is dat ze echt niet lusten. Als ze tegen hun zin in moeten eten wordt het er niet leuker op. Dit geldt voor zowel een uitgebreid diner als een last minute etentje. Je wil natuurlijk dat ze naar huis gaan met een geweldig gevoel.

7. Drankjes

Cocktails doen het altijd goed. Geen tijd om een drankje laagje voor laagje te maken? Je kunt ervoor kiezen prosecco, citroensorbet ijs en wodka door elkaar te mixen in de blender om zo een prachtige scroppino te serveren of kies ervoor om een aardbeitje of framboosje in een glas met prosecco te doen. Staat gelijk chique.

8. Kleine hapjes

Je gasten hebben vast en zeker honger als ze aankomen. Vaak spreek je aan het einde van de middag of begin van de avond af en je weet vast wel hoe trek je kunt krijgen rond een uurtje of 16:00 uur of 17:00 uur. Koop wat toastjes of andere kleine hapjes om de eerste honger wat te stillen. Je gasten zullen rustiger zijn als ze de eerste honger een beetje hebben gestild.

9. Diner

Eigenlijk is alles goed. Je kunt uitpakken met wild maar bij gebrek aan tijd is het ook fijn om een wat simpeler gerecht te maken die je mooi versierd. Zorg dat je het niet in pannen op tafel zet maar kies voor een mooi groot bord of plateau.

10. Toetje

Ook het toetje kan ontzettend veel werk zijn. En ook voor je toetje geldt: presentatie is heel belangrijk. Geen tijd? Koop last minute een mooie etagère en leg daar koekjes of cupcakes op. Zoetigheid blijft altijd fijn.

11. Geniet

Vergeet niet te genieten. Je gasten kennen jou langer dan vandaag en ze weten hoe je bent. Als je wat laat vallen of iets niet helemaal goed gaat is dat echt niet erg. Praat met je gasten, geniet zelf van een drankje en neem alles in je op.

Benieuwd naar de overige tips van de meiden? Kijk hier de video.

Reageer op artikel:
Last minute tips: Organiseer je (diner)party tot in de puntjes
Sluiten