Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Life 1 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Last minute een weekendje weg? Het Bourgondische Maastricht is waar je wilt zijn (+tips!)

Zin om spontaan last minute een weekendje weg te gaan? Dan is Maastricht dé bestemming. Of je nou met de meiden, lover of familielid gaat; deze stad is favoriet bij iedereen.

Maastricht staat bekend als een van de gezelligste steden van ons land. En terecht. Het is een stad waar geschiedenis, cultuur, mode en Bourgondische gezelligheid samenkomen. Alle ingrediënten voor een last minute weekendje weg.

Last minute weekendje weg naar het Bourgondische Maastricht

Door de zachte tongval en hoeveelheid Bourgondische restaurantjes voelt het een beetje alsof je in het buitenland bent. Je kan er ge-wel-dig shoppen, genieten van moderne straatkunst en de straatjes zijn zó mooi en gezellig.

Bourgondisch genieten in Maastricht

Ben jij een echte lekkerbek? Dan zit je in Maastricht helemaal op je plek. Ga bijvoorbeeld naar Café Sjiek. Het wordt ook wel de kleine variant van het Franse Grand Café genoemd. Reserveren is niet mogelijk maar je kan onder het genot van een glas wijn wachten aan de bar op een tafeltje.

De Brandweerkantine, de naam zegt het al, bevindt zich in een voormalig brandweerkazerne. Bij deze casual ingerichte hotspot staat de Maastrichtse specialiteit zoervleis dagelijks op het menu.

Ontbijt je graag buiten de deur? Ga dan naar Café Zondag in Wijck. Ze hebben maar een klein keukentje maar een grote variatie aan lekkernijen voor ontbijt en lunch.

Weekendje weg en shoppen in stijl

De wijk genaamd Wijck (ja beetje verwarrend) is dé plek om te gaan shoppen. Je vindt hier geweldige boutiques waar je fantastische items kunt scoren. Perfect dus voor meiden die graag iets unieks scoren. Aan de andere kant van de brug vind je ook de Designer Outlet Kiki Niesten. Met een beetje geluk scoor je een designer item voor een prikkie.

Sla Adriaan de Smaakmaker niet over waar je Maastrichtse lekkernijen kunt scoren. De rode wiemelkesjam en Maastrichtse kruidenmosterd zijn tot vér buiten Maastricht populair.

Een stadswandeling vol cultuur

Ben jij verliefd op cultuur? Ook dan is een weekendje weg in Maastricht perfect. Deze stad stikt van de prachtige pittoreske straatjes waar je uren doorheen kunt dwalen. Ook vind je prachtige kerken én de Sint Servaasbrug brengen je terug in de tijd. In deze stad hoef je geen museum te bezoeken want de stad is een museum.

Meer over weekendjes weg:

Reageer op artikel:
Last minute een weekendje weg? Het Bourgondische Maastricht is waar je wilt zijn (+tips!)
Sluiten