Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 19 mei 2018

Heb jij ook last van puistjes wanneer je ongesteld moet worden? Dit is wat je wil weten

Puistjes zijn vervelend, het feit dat je ongesteld moet worden werkt niet verzachtend. Hier wil je dus wat tegen doen. Tijdens jouw menstruatie speelt acne op; rode vlekjes, puistjes en meer onzuiverheden. Hoe je dit kan verbannen lees je hier.

De tijd van de maand staat weer voor de deur wat ongewenste puistjes met zich meebrengt. Hoe kan het toch altijd dat dit gebeurt? Dit komt door de extra aanmaak van oestrogeen en progesteron. Toch kan jij zelf een hoop doen en je puistjes de baas te zijn.

1. Zit niet aan je gezicht

Probeer je gezicht zo min mogelijk aan te raken, aanraking met bacteriën is nooit goed. Het uitknijpen van puistjes al helemaal niet. Bezoek een schoonheidsspecialist wanneer je het echt niet laten kunt, maar zelf te werk gaan, is nooit een goed idee.

2. Douche na het sporten

Van sporten ga jij zweten en daarmee moet jij oppassen wanneer het om puistjes gaat. Zweet, bacteriën en oliën helpen puistjes in de hand. Spring daarom direct onder de douche wanneer jij klaar bent met sporten.

3. Retinol crème

Retinol werkt goed tegen acne. Het verjongt de huid en het verlost jouw gezicht van dode huidcellen. Je kan dit bij de dokter krijgen maar ook in veel andere beautyproducten vinden.

4. Drink genoeg water

Het klinkt suf maar water is the key. Hiermee reinig jij je lichaam. Probeer 2 liter per dag te drinken om alle afvalstoffen uit je systeem te spoelen.

5. Eet gezond

Je mag echt wel een burgertje op z’n tijd maar zorg dat je basis gezond is. Hier wordt jouw huid blij van, niet van alleen maar vet eten en guilty pleasures.

6. Maak je telefoon schoon

Dit is een haard van bacteriën. Je kan je telefoon makkelijk schoonmaken met doekjes die hiervoor bedoeld zijn. Deze kan je vinden bij de drogist.

7. Maak je gezicht schoon

Zorg dat je je gezicht zowel s’ochtends als s’avonds schoonmaakt. Gebruik geen agressieve producten. Hier kan je huid extreem van uitdrogen of er kunnen andere irritaties optreden. Producten waarin salicylzuur zit, zijn goed voor jouw pukkelige huidje.

8. Plamuur jezelf niet vol

Een beetje make-up is oké, maar jezelf vol plamuren is niet handig. Je smeert je huid letterlijk dicht, waardoor jouw poriën verstopt raken. Laat je gezicht ademenen, zo voorkom je puistjes en laat je de huid herstellen.

9. Vervang je kussensloop

Ook jouw kussensloop is een bron van bacteriën. Vervang deze geregeld (om de paar dagen) en je zal zien dat je huid hiervan profiteert.

10. Pas op met zuivel

In zuivel zitten hormoonachtige stoffen die pukkeltjes kunnen veroorzaken. Je kan nog steeds een cappuccino drinken maar het is handig de normale melk voor plantaardige te vervangen.

Tip: Dit serum ‘Cicapair’ schijnt fantastisch tegen puistjes te zijn. Een wondermiddeltje wat wellicht de moeite waard is om even te proberen.

Reageer op artikel:
Heb jij ook last van puistjes wanneer je ongesteld moet worden? Dit is wat je wil weten
Sluiten