Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 27 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Last van acné? Deze oorzaken kende je vast nog niet

Acné beperkt zich helaas niet tot de tienerjaren. Steeds meer vrouwen hebben last van acné wanneer ze ouder worden. Er kunnen veel verschillende oorzaken zijn, maar de oplossingen zijn niet altijd even duidelijk. En dat terwijl de meeste vrouwen dolgraag het antwoord zouden willen weten op dé hamvraag: hoe gaat het weg? Hierbij de verschillende oorzaken van acné die je misschien nog niet wist maar wel wil weten.

Yogamatten

Oorzaak: sporten is goed voor je lijf, maar minder voor je huid. Vooral op je rug, borst en schouders kan namelijk sprake zijn van acné door wrijving. Dat vindt plaats als iets strak tegen de huid aanligt en daardoor zweet veroorzaakt tussen de huid en het object.

Oplossing: zorg dat je je matje goed afveegt voordat je gaat beginnen met je work-out en leg altijd een schone handdoek over je matje heen. Gebruik materiaal dat kan ademen en als je de voorkeur geeft aan natuurlijke materialen, kies dan voor bamboekatoen.

Shampoos op oliebasis

Oorzaak: shampoos op oliebasis druipen over je huid heen wanneer je het uitspoelt onder de douche. Het komt namelijk langs je voorhoofd, schouders en rug, waardoor acné kan ontstaan.

Oplossing: was je haar aan het begin van je douchebeurt en spoel het direct uit. Maak je haar dan vast bovenop je hoofd en was je lichaam goed na om eventueel achtergebleven oliën weg te wassen.

Het drinken van magere melk

Oorzaak: alle soorten melk staan in verband met toenemende acné. Maar een onderzoek wees uit dat magere melk de meeste schade aanricht op dat gebied. Vrouwen die twee of meer glazen magere melk per dag dronken, hadden 22% meer kans op ‘gewone’ acné en 44% meer kans op hardnekkige acné.

Oplossing: drink in plaats van magere melk amandelmelk.

Het gezicht te vaak wassen

Oorzaak: wanneer vrouwen gevoelig zijn voor acné, hebben ze al snel de neiging de oliën op hun gezicht eraf te wassen. Maar dit kan de situatie verergeren. Volgens experts drogen de verkeerde reinigingsproducten de huid uit, wat juist acné veroorzaakt.

Oplossing: vermijd zeep en schuimende reinigers die wel oliën verwijderen van je gezicht, maar ook de beschermende laag van je huid aantasten. Gebruik in plaats daarvan een zachte gel reiniger.

Reageer op artikel:
Last van acné? Deze oorzaken kende je vast nog niet
Sluiten