Last van de hik? Met één van deze 8 geniale trucs ben je er zo vanaf

We hebben het allemaal wel eens, de hik. Soms zomaar uit het niets, of als je een beetje te veel hebt gedronken. Hoe je er aan komt boeit je waarschijnlijk op dat moment weinig. Wel wil je er zo snel mogelijk vanaf komen. Gelukkig bestaan er een aantal trucjes die het verhelpen:

1. Een orgasme

Dr. Fesmire: ‘Een orgasme leidt tot ongelooflijke stimulatie van de nervus vagus, wat er voor zorgt dat je hik verdwijnt.’ Bovendien denken wij dat je lover het vast niet erg vindt om jou een handje te helpen.

2. Op de kop water drinken

Een van de tips die je vast al een keer hebt gehoord. Vul een glas tot helemaal aan de rand met water. Ga op een stoel zitten en buig voorover. Zet dan je mond aan bovenste rand van het glas en drink het glas leeg.

3. Een eetlepel azijn met suiker doorslikken

Vul een eetlepel met azijn en leg hier wat suiker in en doorslikken maar. Absoluut niet lekker maar wel effectief.

4. Een eetlepel pindakaas

Mocht je de eetlepel azijn met suiker écht niet willen eten, dan blijkt dat een eetlepel pindakaas ook goed zijn werk te doen. Bovendien heeft bijna iedereen dat in huis en ben je altijd goed voorbereid.

5. Iemand die aan jou vraagt wat je gister hebt gegeten

Een grappige truc die werkt omdat de persoon in kwestie dan denkt aan wat hij of zij heeft gegeten in plaats van aan die irritante hik. Binnen no time ben je er vanaf. Het is alleen wat lastiger om dit aan jezelf te vragen natuurlijk.

6. Je adem inhouden

Net zo lang totdat je hik voorbij is. Houd je adem niet zo lang in dat je paars aanloopt, dat kan niet de bedoeling zijn. Probeer het gewoon nog een paar keer als het de eerste keer niet direct lukt.

7. Twee ijsklontjes tegen je neus aan houden

Het proberen waard.

8. Vijftien seconden drukken op je middenrif

De hik is kort gezegd een herhaalde verkramping van je middenrif. Door vijftien seconden op je middenrif te drukken krijgt je middenrif niet te kans om steeds te verkrampen.

Sommige kinderachtige dingen vinden wij nog steeds te leuk om niet te doen

#2 Giechelen als er mannen in de buurt zijn. Benieuwd naar de rest? Klik dan op de foto:

Reageer op artikel:
Last van de hik? Met één van deze 8 geniale trucs ben je er zo vanaf
Sluiten