Last van een gevoelige huid? Dan kun je je huid het beste als volgt exfoliëren

We weten het, exfoliëren klinkt ontzettend eng wanneer je een gevoelige huid hebt. Je wil er eigenlijk zo min mogelijk aanzitten en na een voorzichtige schoonmaakbeurt of een douche zie je er altijd uit als een gevlekte tomaat.

Toch wil je je gezicht kunnen exfoliëren, omdat je net als iedereen genoeg dode velletjes op je gezicht hebt zitten. Die verstoppen je poriën vervolgens weer waardoor alles alleen maar roder en gevoeliger wordt. Ja, de dilemma’s van een gevoelige huid. Zo hou je je huid op een voorzichtige manier gezond en ge-exfolieerd.

Scrubben is eigenlijk een no go

Je hebt het sowieso zelf al wel eens ervaren met een gevoelige huid, maar scrubben maakt alles vaak alleen maar erger. Het wordt roder, gevoeliger en je ziet er alles behalve verfrist uit. Dames met een gevoelige huid moeten daarom op een andere manier zorgen voor hun exfoliatie. Je kunt op twee manieren scrubben zonder daadwerkelijk te scrubben. Ten eerste kun je watjes gebruiken met reliëf en deze voorzichtig over je gezicht rond bewegen samen met wat tonic. Het liefst een tonic die je poriën vanzelf openzet, zoals een tonic met eucalyptus. Ook kun je een konjac sponsje aanschaffen. Dit is een soort van beautyblender, maar dan met gaatjes. En hoewel het heerlijk zacht aanvoelt wanneer je deze natmaakt en op de huid aanbrengt, exfoliëert het toch grondig je huid.

Laat fruit je redding zijn

Naast het simpelweg verwijderen van je dode huidcellen, kun je ook (natuurlijke) zuren het werk laten doen. Mocht je het liever zo gemakkelijk mogelijk houden, dan kun je misschien eens wat geprakt fruit op je gezicht aanbrengen voor een zuurkuurtje. Fijne vruchten om mee te exfoliëren zijn papaya, aardbeien en banaan. Mix het wel altijd met een basis zoals yoghurt, aangezien je nooit weet hoe je huid reageert op de zuren. Nooit langer het masker dan tien minuten laten zitten en indien je het voelt prikken, meteen reinigen met lauw water.

Peel je velletjes

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je velletjes er af te peelen. Want laten we wel wezen, er is niet veel leukers dan een perfect masker van je gezicht kunnen trekken. Ideaal om je poriën goed te reinigen én om dode huidcellen mee te verwijderen.

Geef zuren een kans

Mocht het fruitzuur niet effectief genoeg zijn, vraag dan je schoonheidsspecialiste eens advies over hun behandelingen met zuren. Deze behandelingen zijn speciaal ontworpen om voorzichtig het dode laagje cellen te verwijderen en ruimte te maken voor de nieuwe huid. Daarbij is het ook fijn om de keuze over te laten aan een professional, aangezien deze precies weet wat jouw huid wel en niet aankan.

Reageer op artikel:
Last van een gevoelige huid? Dan kun je je huid het beste als volgt exfoliëren
Sluiten