Last van een kater? Help je huid te herstellen met bier

We hebben allemaal weleens een kater. En hoewel de hoofdpijn al vervelend genoeg is, heeft je huid ook heel wat te lijden van je avondje drinken.

Het drinken van alcohol droogt je huid uit, breekt het collageen in je huid af én kan zorgen voor een uitbarsting van puistjes. Het is daarom een zaak om de volgende dag een beetje lief voor je huid te zijn. En dat kan door middel van dit fijne DIY masker.

Masker met bier

Je maakt het masker heel makkelijk door bier, yoghurt, honing, olijfolie en eiwitten te mengen met elkaar (kijk het filmpje voor de juiste verhoudingen).

Zorg dat je bier gebruikt waar veel hop inzit zoals Amstel 1870. Hop bevat namelijk veel anti-oxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden. Ook bevat het siliconen die zorgen voor een mooie glans. Het bier zelf is perfect om puistjes tegen te gaan door de anti-bacteriële werking.

Wat doet het masker?

Het melkzuur uit de yoghurt zorgt ervoor dat je huid wat helderder eruit ziet, en vult het vochttekort aan. De honing heeft een sterke anti-bacteriële werking en zuivert de huid heel goed. Het eiwit werkt op het verkleinen van de poriën en helpt het masker stevig te maken.

Aanbrengen

Breng het mengsel aan op een schone huid met je vingers, een watje of een schone foundation kwast. Door het eiwit droogt het masker op, en na tien minuten kun je het afspoelen. Wanneer je daarna een hydraterende crème aanbrengt is je huid weer zo goed als nieuw. Geniet van je zondag.

Reageer op artikel:
Last van een kater? Help je huid te herstellen met bier
Sluiten