Last van een opgeblazen gevoel na alle kerstdiners? Zo kom je er vanaf

Een opgeblazen gevoel is iets waar we allemaal wel eens last van hebben, en dan vooral op de momenten dat het niet bepaald goed uitkomt. Grote kans dat jij je een ballonetje voelt na Kerst of op andere dagen? Probeer dan eens de volgende tips.

Happen naar lucht

Grappig genoeg hebben de meeste mensen last van een opgeblazen gevoel omdat ze teveel lucht inslikken. Een trucje om daar achter te komen is door je handen net boven je buik te plaatsen (onder je borst) en te kijken of je buik uitsteekt. Voelt je buik ook gespannen? Dan hap je hoogstwaarschijnlijk teveel lucht. Vaak komt dit door eten en praten tegelijk, drinken door een rietje, ademen door je mond in plaats van je neus of het kauwen van kauwgom bijvoorbeeld. Moeilijk te voorkomen, maar wel iets waar je op kunt letten.

Venkel

Venkel zorgt ervoor dat je spijsvertering tot rust komt en ontdoet het lichaam van gas. Ren naar de supermarkt en drink om de zoveel tijd een kopje venkelthee om van dat ballongevoel af te komen.

Minder zoetigheid

Door teveel suiker ontstaat er een disbalans in bacteriën waardoor gasvorming kan ontstaan. Eigenlijk kan ons lichaam maar maximaal 50 gram suiker per dag verwerken, terwijl velen van ons daar wel eens overheen gaan. Waarschijnlijk heb je de afgelopen dagen veel suiker binnen gekregen. Probeer vandaag en morgen suiker te vermijden.

Drink water

Water drinken lijkt de oplossing voor vrijwel alles. Een opgeblazen gevoel kan namelijk ook komen door een tekort aan vocht. Probeer dus altijd aan twee liter water per dag te komen, zéker als je ook nog hebt gedronken. Kannetje water of een potje thee naast de bank zetten is de beste oplossing.

Probiotica

Probiotica staat voor de goede bacteriën die zich in je lichaam bevinden en die je ook hard nodig hebt. Sommige drinken daarom om de zoveel tijd een Yakult, maar je kunt het ook halen uit voeding zoals zuurkool en augurken. Geen fan van? Schaf dan probiotica aan in de vorm van pilletjes. Het stimuleert een gezonde darmflora wat een opgeblazen gevoel zeker kan verminderen.

Reageer op artikel:
Last van een opgeblazen gevoel na alle kerstdiners? Zo kom je er vanaf
Sluiten