Inga Stoit
Inga Stoit Nieuws 1 juni 2018

Hoofdpijn? Dit is waarom accupunctuur mijn leven heeft veranderd

Hoofdpijn is één van de meest vervelende dingen ooit. De continue druk in je hoofd maakt dat je het liefst je ogen dicht doet en ontsnapt aan de dag. Je kan een paracetamol nemen, maar dit hoeft het niet per se te verlichten. Acupunctuur is wellicht het antwoord op jouw hoofdpijn.

Je wordt gek van die druk en duikt uit wanhoop je bed in. Je bent niet moe, dus slapen lukt je niet. Je bent één met jouw hoofdpijn en niks lijkt te helpen. Wellicht is dit een mooi moment om acupunctuur te testen.

Mijn persoonlijke ervaring (Inga van Beautify), is dat dit mij ontzettend helpt. Accupunctuur is eigenlijk het antwoord op al mijn ‘kwalen’. Als ik de praktijk van de Chinese dokter binnenloop, weet hij al wat er mis is. Hij pakt mijn pols en weet wat hem te doen staat.

Na het eerste bezoek voel je je ietwat licht in je hoofd, na het tweede bezoek voel je verandering en dat je opknapt. Het is eigenlijk iets wat je het beste constant kan doen. Zelf denk ik altijd 1-2-3 weer van al mijn klachten verlost te zijn, maar het werkt het allerbeste wanneer je meerdere malen een behandeling ondergaat.

Acupunctuur?

Hoe het werkt lijkt zweverig, maar dat valt reuze mee. Er zijn bepaalde drukpunten in jouw lichaam en daar maakt de accupunctuur expert gebruik van.

Er zijn verschillende vormen van hoofdpijn. Je kan bijvoorbeeld pijn voelen bij je slaap, of pijn vanuit je nek. Iedere pijn vraagt om een andere aanpak, ofwel een ander in te drukken – drukpunt.

Er zijn verschillende triggerpoints die jou kunnen helpen bij het verlichten van de pijn. Er zijn drukpunten bij je hand, in je nek, rond je wervelkolom bij je voeten en etc. Er zijn genoeg (Chinese) doktoren, die hier onwijs veel verstand van hebben en die jou kunnen helpen bij jouw pijn. Google voor een adres bij jou in de buurt en ervaar het zelf.

Voor mij persoonlijk heeft accupunctuur mijn leven veranderd. Misschien dat het niet bij iedereen zo goed werkt, maar probeer het, geef het een kans.

Help die pijn om zeep, you got this!

Reageer op artikel:
Hoofdpijn? Dit is waarom accupunctuur mijn leven heeft veranderd
Sluiten