Last van klitten? Met deze tips ben je er zo vanaf en voorkom je ze in het vervolg

Klitten zijn intens vervelend. De meesten van ons vinden ze vaak terug in de winter wanneer we onze sjaal om ons hoofd (en dus haar) hebben gewikkeld of nadat we met nat haar zijn gaan slapen en het de volgende dag niet netjes uitborstelen. Maar er zijn ook dames die klitten dagelijks mogen verwelkomen. En dan wordt het toch echt wel bijzonder vervelend (om je vriendje iedere keer te moeten vragen of hij wil helpen ze los te krijgen). Met deze tips verklein je de kans op terugkerende klitten en kun je er het beste mee leren omgaan.

Zo kom je er vanaf

Wees efficiënt

Zorg dat je een zachte borstel gebruikt om je klitten eruit te kammen. Begin voorzichtig onderaan en werk rustig naar boven. Zit het echt te vast? Spray er dan eens wat leave in conditioner op. Wrijf de knoop voorzichtig los tussen je vingers en probeer hem vervolgens los te kammen.

Gebruik de juiste kam

Merk je dat het niet helemaal wil met je oorspronkelijke borstel? Koop dan een nylon kam met wijde tanden. Nylon glijdt namelijk makkelijker door het haar dan plastic en nylon is ook nog eens sterker dan de meeste borstels. Kijk wel uit met een stevigere borstel, want je wil het haar ook niet laten breken. Het is helaas even oefenen en aanvoelen.

Zo voorkom je ze

Hydrateer het haar

Droog haar krijgt vaak de meeste kans om klitten te vormen. Zorg daarom dat je je haar goed verzorgt met een hydraterende conditioner en een haarolie achteraf. Mocht je vinden dat je haren er te zwaar van worden waardoor je model niet meer zit? Breng dan alleen conditioner en olie aan vanaf halverwege het haar en niet bij de haaraanzet.

Slaap op satijn

Als een echte prinses kun je het beste op een satijnen kussensloop slapen indien je snel last hebt van klitten. Ook raden we het aan om je haar sowieso ingedraaid op te steken wanneer je gaat slapen. Zo kan er bijna geen wrijving tussen de haren ontstaan en ontneem je de kans op klitten.

De juiste ingrediënten

Gelukkig zijn er genoeg ingrediënten die je haar een handje kunnen helpen. Producten die gebaseerd zijn op olie of siliconen bijvoorbeeld. Haarproducten die dit bevatten zijn speciaal ontwikkeld voor snel klittend haar. Anders kun je ook altijd om advies vragen aan je kapper naar de beste producten voor jouw haar.

Reageer op artikel:
Last van klitten? Met deze tips ben je er zo vanaf en voorkom je ze in het vervolg
Sluiten