Last van statisch haar? Met deze oplossingen ben je er snel vanaf

Statisch haar, be gone:

Statisch haar is onwijs vervelend en wat we ook proberen: het is zó lastig om het onder controle te krijgen. Met het koude weer buiten lijken we er wel meer last van te hebben. Door de temperatuurwisseling wanneer we van buiten naar binnen gaan, raakt ons haar helemaal van slag. Natuurlijk staat het niet heel charmant om rond te lopen met een statische coupe en daarom willen we er zo snel mogelijk vanaf komen. Dat kan met de volgende oplossingen:

Gebruik een conditioner op siliconen basis

Wanneer er siliconen verwerkt zijn in conditioner, worden je haren als het ware beschermd door het siliconen laagje. Tevens wordt de elektrische lading die statisch haar veroorzaakt, geneutraliseerd. Check daarom altijd de ingrediënten op de achterkant van de flacon.

Gebruik een metalen kam

Het is beter om te kiezen voor een kam in plaats van een borstel wanneer je je haar behandelt. Een borstel zorgt eerder voor statisch haar. Metalen kammen zorgen ervoor dat de elektrische lading in je haar verdwijnt, waar plastic kammen het vaak verergeren.

Gebruik een spray tegen frizz

Voordat je je haar gaat stylen, kun je het beste gebruik maken van een spray tegen frizz. Spray het product in handdoek droog haar voordat je het gaat föhnen.

Gebruik een föhn met een ionische conditionering

Een föhn met een ionische techniek (staat in de specificaties van je föhn) werkt eigenlijk hetzelfde als een conditioner op basis van siliconen. Het beschermt je haar en vermindert de elektrische lading. Tevens maakt het je haar snel droog, win-win situatie toch?

Reageer op artikel:
Last van statisch haar? Met deze oplossingen ben je er snel vanaf
Sluiten