Doodeng: Dit meisje overleed bijna door haar tampon en heeft nu nog maar 1 been

Lauren Wasser, een model van 24 jaar, had bijna haar ongesteldheid niet overleefd door haar tampon. Door deze ramp heeft ze haar been moeten amputeren. Haar missie? Het verhaal tegen iedere vrouw vertellen.

Een bijna onwerkelijk maar waar gebeurd verhaal. Lauren’s leven was een sprookje. Toen ze nog maar twee jaar oud was schitterde ze op de cover van de Italiaanse Vogue. Haar modellencarrière groeide steeds verder. Op de dagen dat ze geen opdracht had volgde ze acteerlessen, en ging ze uit met vrienden.

Op 3 oktober 2012 ging Lauren tampons halen omdat ze ongesteld was geworden. Ze verwisselde haar tampon in de ochtend, middag en avond voordat ze uitging. Niets aan de hand zou je denken. Maar toen ze ’s avonds naar een feestje ging voelde ze zichzelf steeds zieker worden. Ze besloot om naar huis te gaan.

Vanaf daar weet ze niks meer tot het moment dat er politie op haar deur stond te bonzen. Haar moeder was ongerust geworden omdat ze niets meer van Lauren had gehoord. Lauren stelde de politie gerust. Echter is ze daarna weer bewusteloos geraakt. Een vriend met een andere politieman vond haar later op de vloer met een gevaarlijke hoge koorts.

[one_half_last][/one_half_last][one_half_last][/one_half_last]

Ze werd opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de artsen was ze tien minuten verwijderd van de dood. Haar organen vielen één voor één uit en ze kreeg een hartaanval. In het ziekenhuis vroeg een arts of ze een tampon in had. De tampon van Lauren werd onderzocht en er kwam uit het onderzoek naar voren dat Lauren het Toxic Shock Syndroom had. Een infectie die je kunt oplopen door een tampon. Meestal als deze te lang is gedragen.

“Toen ik wakker werd zaten er overal slangetjes en ik kon niet praten. Mijn buik was gigantisch. Ik had geen idee wat er aan de hand was en ik had de ergste pijn ooit die ik nooit zal kunnen omschrijven hoe erg dat was.”

Voor de arme Lauren was de nachtmerrie nog lang niet over. Haar been moest namelijk geamputeerd worden. En dat allemaal door een tampon. Tampons worden gemaakt van synthetische materialen die vloeistoffen beter opnemen. Lauren vertelt nu haar verhaal om tampon leveranciers te overtuigen hun materialen te veranderen.

Reageer op artikel:
Doodeng: Dit meisje overleed bijna door haar tampon en heeft nu nog maar 1 been
Sluiten