Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Travel 29 april 2019

Zoek niet verder naar de ultieme zomerbestemming want de lavendelvelden in de Provence zijn adembenemend

Stiekem checken we allemaal de Instagram-waardige spots van de uitgekozen vakantiebestemming. De Amalfi kust, Bali en Tulum waren de ultieme bestemmingen van 2018. Maar in 2019 schiet je je kiekjes in de lavendelvelden van de Provence.

Naast het vullen van je Instagram feed is de Provence ook de plek om cultuur te snuiven, foodmarkets te bezoeken en, uiteraard, liters rosé weg te tikken.

Hotspot van 2019: de lavendelvelden in de Provence

Deze prachtige lavendelvelden zijn gelegen in de Provence in Zuid-Frankrijk. Om precies te zijn vanaf de regio Luberson en Valensole en ten noorden van Aix-de-Provence en ten oosten van Avignon. Het ‘lavendelseizoen’ begint vanaf half juni tot en met begin juni. Maar pin ons er niet op vast want het kan door regenval nog weleens verschillen.

Je vliegt al vanaf €100 naar Marseille. Vanaf daar is het nog anderhalf uur rijden voordat je neerstrijkt in het prachtige plateau van Valensole, welke bekend staat om haar prachtige lavendelvelden. En je hoeft niet bang te zijn voor photobombing met 800 vierkante kilometer aan lavendel. Waar wacht je nog op?

Lees ook: 6 mooiste roze locaties ter wereld waar jij een Instagram foto wilt maken

Reageer op artikel:
Zoek niet verder naar de ultieme zomerbestemming want de lavendelvelden in de Provence zijn adembenemend
Sluiten