Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Life 22 mrt 2019

Omdat je moeder je grote voorbeeld is! Op deze leeftijd begin je op haar te lijken

Betrap jij jezelf er ook steeds vaker op dat je op je moeder begint te lijken? Dat kan best kloppen, want uit onderzoek blijkt op welke leeftijd je op je moeder begint te lijken.

Vroeger dacht je dat je dingen écht anders zou doen. Nu zie je gelukkig al wel in dat haar beslissingen juist goed waren. Uit onderzoek, waarbij meer dan 2.000 vrouwen en mannen zijn onderzocht, blijkt dat vrouwen op hun 33ste op hun moeder beginnen te lijken.

Een ode aan je moeder op deze leeftijd

Degene waar je eigenlijk al vanaf kleins af aan tegenop kijkt. Je moeder, oftewel soms ook je beste vriendin. Degene bij wie je komt voor advies en er altijd voor jou is.

Het blijkt dus dat we zo in elkaar zitten dat je (onbewust) dezelfde levensvisie en smaak overneemt als je moeder als je zelf een kindje krijgt. Gemiddeld krijg je een Nederlandse vrouw een kind dus op haar 33ste. Op dat moment zie je in dat je lieve moeder het toch het beste met je voor had.

Misschien is het dus nog even wachten totdat je op je moeder begint te lijken. Maar grote kans dat je nu al wat eigenschappen van je moeder over hebt genomen.

Lees ook: Zo moeder, zo dochter: Deze 4 dingen heb je van haar geërfd

Reageer op artikel:
Omdat je moeder je grote voorbeeld is! Op deze leeftijd begin je op haar te lijken
Sluiten