Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 10 feb 2018

Geen zorgen: Dit is de leeftijd waarop vrouwen het zelfverzekerdst zijn

Wij vrouwen zijn allemaal wel eens onzeker. Over onze buik als we een bikini aan hebben. Over of we wel aardig genoeg zijn. Of juist té aardig. Of ons haar wel goed zit. En zo kun je nog wel veel meer dingen verzinnen. Maar er is een leeftijd waarop alles op z’n plek valt.

Geen stress en geen zorgen als je begin twintig bent en je soms aanvallen van onzekerheid hebt. Want jouw tijd komt letterlijk nog. Er is namelijk een leeftijd waarop vrouwen het zelfverzekerds zijn.

Uit een poll onder 2000 vrouwen van vijftig jaar, bleek namelijk dat hun favoriete leeftijd 33 jaar oud was.

Op die leeftijd waren de vrouwen het meest tevreden over hun gewicht en looks. Ongeacht of ze er op die leeftijd écht het prachtigst uitzagen, voelden ze zich gewoon het allerbeste.

De leeftijd waarop vrouwen het zelfverzekerds zijn

Toch is het misschien goed om te weten, dat er altijd iets overblijft in het leven waar wij vrouwen onzeker over zijn. En door dat te beseffen – dat iedereen wel eens onzeker is – kun je hopelijk juist meer zelfvertrouwen ontwikkelen.

Sommige vrouwen die aan het onderzoek deelnamen zeggen zelfs hun afspraken met vriendinnen of hun partner af wanneer ze het gevoel hebben er niet goed uit te zien. Dat vinden wij best drastisch. Voornamelijk omdat je bij je vriendinnen en andere mensen waar je van houdt altijd jezelf zou moeten kunnen zijn. Het maakt hen echt niet uit of jij een bad hairday hebt, zij vinden het gewoon leuk om jou te zien.

Onzeker zijn is nergens voor nodig. Maar dat weet je waarschijnlijk zelf ook wel. Want je bent prachtig zoals je bent.

Reageer op artikel:
Geen zorgen: Dit is de leeftijd waarop vrouwen het zelfverzekerdst zijn
Sluiten