Emma Plasmans
Emma Plasmans Life 28 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Binge en learn – 4 leerzame documentaires op Netflix die jij gegarandeerd wil zien

Na deze hele week op je luie gat in de zon te hebben gelegen, eindeloos cocktails gedronken te hebben en heerlijke zwoele zomeravonden te hebben gehad is het nu weer tijd voor iets serieus. En dan hebben over vier leerzame documentaires en films op Netflix.

Want zeg nou zelf, op een zondag wil jij toch niets liever dan lekker bingen en bankhangen? En het leuke is: van deze documentaires en films steek je ook nog wat van op.

Leerzame documentaires

Het is altijd heerlijk om lekker een film te gaan kijken waarbij je niet hoeft na te denken. Ultieme ontspanning. Maar het is ook heel fijn en bevredigend om iets te kijken waar je wat van leert, iets van opsteekt en wat je misschien wel kan meenemen in je verdere leven. Probeer het maar eens uit met een van deze vier documentaires.

Psst, sla deze documentaires op zodat je ze makkelijk terug kan vinden.

1. Before the flood

Leonardo DiCaprio reist de wereld over om onderzoek te doen naar de gevolgen van de door de mens veroorzaakte opwarming van de aarde en maatregelen om het tij te keren. Elon Musk en Barack Obama spelen ook een rol in de documentaire. Als jij je graag bezig houdt met het klimaat, moet je deze zeker zien.

2. The 13th

Deze documentaire zal jou de laatste tijd niet ontgaan zijn. Deze documentaire bespreekt het hoge percentage Afro-Amerikaanse mensen dat in de Amerikaanse gevangenis zit en legt daarmee een link met slavernij.

3. Feminists- What were they thinking

Deze film, met foto’s van vrouwen uit de jaren 70 tijdens de feministische bewustwording, gaat in het op leven van de vrouwen en hun continue drang naar verandering. Een superbijzondere documentaire wat je écht aan het denken zet.

4. Becoming

In deze prachtige documentaire krijgt de kijker een intieme kijk in het leven van Michelle Obama tijdens een drastische verandering. Zowel voor het land, dat zij en haar man acht jaar lang vanuit Washington hebben gediend, maar ook voor haar persoonlijk. Wat is zij toch een powervrouw!

Lees ook: OMG – Ferry uit de populaire Netflix-serie Undercover krijgt een eigen film

Reageer op artikel:
Binge en learn – 4 leerzame documentaires op Netflix die jij gegarandeerd wil zien
Sluiten