Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 30 mei 2017

Lees dit als je een slechte dag had: het wordt morgen beter

Je hebt van die dagen dat alles mis gaat. Maar dat betekent niet dat alles voor niets is en dat je het niet goed genoeg doet in het leven. Je doet het namelijk zoveel beter dan je zelf denkt.

Je staat nét te laat op omdat je oogleden gewoon te zwaar zijn. Je kunt je rechter schoen niet vinden, of de linker. Je bent al buiten maar je weet niet meer of je stijltang uit is dus je gaat terug. De brug gaat open, je kunt nergens een plekje vinden voor je fiets, je komt te laat bij je werk, je computer is stuk. Je baas is ontevreden.

Je vriendin waarmee je die avond had afgesproken zegt af. Je komt je ex tegen met zijn nieuwe vriendin en je haar is een ramp.

En alles wat je wil is in bed verdwijnen, onder de dekens. Je voelt je waardeloos. Een mislukking. Je wilt dat de dag over is, maar je weet niet zeker of het beter wordt.

Maar geloof ons, het wordt beter. Morgen wordt beter.

Zelfs perfecte Instagram meisjes hebben slechte dagen

Als je dit leest heb je waarschijnlijk een slechte dag. En dat kan. Iedereen heeft slechte dagen. Mensen die je volgt op Instagram hebben geen perfect leven. Vlak voor die romantische foto bij de zonsondergang werd gemaakt was het koppel op het kiekje nog aan het kibbelen. Het perfecte leven bestaat niet.

is je dag verpest als het slechte begint? Misschien. Maar is je leven verpest als je een paar slechte dagen hebt gehad? Natuurlijk niet.

Iedereen heeft momenten van eenzaamheid. Iedereen heeft wel eens een gevoel dat alles mislukt. Iedereen heeft wel eens het geluk niet aan haar zijde.

Maar denk niet dat alles voor niets is geweest. Want iedere dag is een nieuwe dag. En als je gelooft in het goede, als je gelooft dat jij het kunt maken, dan maak je het.

Je bereikt zoveel meer dan je denkt

Zet je favoriete muziek op, doe een dansje in je huis, zing heel hard mee. Kijk je lievelingsfilm. Schrijf al je dromen op papier. En schrijf erbij hoe ver je al bent gekomen. Want je doet het veel beter dan je zelf denkt.

Je bent niet dezelfde persoon als je een jaar geleden. Je bent jezelf continu aan het ontwikkelen. Daarom: wees alsjeblieft trots.

Lees dit ook: Hotshot! 5 tekenen dat je knapper bent dan je zelf misschien beseft

Reageer op artikel:
Lees dit als je een slechte dag had: het wordt morgen beter
Sluiten