Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 6 mrt 2019

Lees dit als je het meisje bent met altijd bijna-relaties

’Je bent er bijna, je bent er bijna, maar nog niet he-le-maal’. Dat zit als een irritant deuntje vast in je hoofd. Het lijkt jouw motto in de liefde. Want op een of andere manier heb je altijd bijna-relaties. Wat is dat toch met mannen?

Je hebt mannen waar je de hele dag door mee appt. Je hebt mannen waar je ’s ochtends naast wakker wordt en dan nog even in zijn armen ligt. Je hebt mannen met wie je spectaculaire dates hebt. En je hebt mannen met wie je de beste seks van je leven hebt beleefd.

Maar op een of andere manier blijven ze niet hangen. Hij is niet klaar voor een relatie. Hij voelt toch andere dingen dan jij. Je bent zijn reboud. Of een friend with benefits. Of misschien gewoon z’n fuckbuddy.

Hij houdt je aan het lijntje. Je gelooft hem, zijn beloftes, zijn complimentjes. Je rotzooit een paar maanden wat aan. En dan is het afgelopen.

Je hebt mannen voor even. Niet mannen waarmee je op de bank Studio Sport kijkt. En hoe groot je hekel ook is aan sport op tv. Je verlangt ernaar om iemand te hebben met wie je vecht om de afstandsbediening.

Maar weet je: je bent er bijna

Almost doesn’t count luidt het gezegde. Maar weet je, dat is niet waar. Want je bent er bijna. Je bent hem misschien nog niet tegengekomen, maar Mr. Forever zal niet lang meer op zich laten wachten.

Dat de mannen die je tot nu toe bent tegen gekomen, zich niet willen binden, ligt niet aan jou, maar enkel en alleen aan hen. De mannen in je leven waren misschien wel beschikbaar, maar niet écht beschikbaar. En dat zijn toch ook helemaal geen mannen waar je een relatie mee zou willen?

Tuurlijk, op het moment dat ze in je leven zijn denk je aan niets anders meer. Fantaseer je over het moment dat hij je in je armen neemt en zegt dat hij je nooit meer laat gaan. Over hoe zijn achternaam bij de jouwe past. En je denkt er aan hoe goed jullie sterrenbeelden matchen.

Maar als je diep nadenkt, dan weet je dat deze mannen geen blijvertjes waren. Dat het niet voor niets bijna-relaties waren.

En dat is misschien wel k*t. Maar het is ook niet erg. Want hierdoor weet je wat je wel wilt in een man. En wat je niet wilt.

Daarom ben je dicht bij.

Want je bent er helemaal klaar klaar mee. En niet bijna.

Misschien heb je hier wat aan: Er is een nieuwe datingapp voor iedereen die klaar is met Tinder en/of Happn

Reageer op artikel:
Lees dit als je het meisje bent met altijd bijna-relaties
Sluiten