Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Life 21 dec 2016

Lees je graag boeken? Dan word je héél gelukkig van dit nieuws

Het kan zomaar zijn dat je omgeving af en toe een grapje maakt over je leesverslaving. Want echt, jij kan soms dagenlang je neus niet uit dat ene boek krijgen. Herkenbaar? Dan ben je heerlijk bezig want je leeft bijna twee(!) jaar langer aldus onderzoek.

Een half uur per dag is al genoeg

Een half uurtje met je neusje in een boek duiken is al genoeg om langer te leven. Dat bleek uit onderzoek dat gehouden werd onder 3635 vijftigplussers. De conclusie was dat mensen die lezen maar liefst 23 maanden, bijna twee jaar, langer op deze mooie aardbol vertoeven.

Lekker lezen is langer leven

De deelnemers werden verdeeld over drie groepen. De eerste groep las helemaal niet, de tweede groep zat op 3,5 uur per week en de laatste groep meer dan 3,5 uur per week. De onderzoekers volgden de drie groepen twaalf jaar lang. En wat bleek? De groep die meer dan 3,5 uur per week las, had de kans op de dood met 23 procent verlaagd. Hoe bizar en fijn tegelijkertijd is dát?

Tijdschriften tellen niet mee

Waarom je langer leeft? Omdat lezen het brein actief en gezond houdt. je kan het zien als een soort van training. Dit geldt overigens wél voor echte boeken en niet voor tijdschriften. Of er verschil is tussen E-books en gedrukte boeken is nog niet bekend, maar daar gaan de onderzoekers wel verder onderzoek naar doen. Wij zijn benieuwd.

Dit wil jij vast weten:
Dit zijn boeken waar iedere ambitieuze vrouw verder mee komt

Reageer op artikel:
Lees je graag boeken? Dan word je héél gelukkig van dit nieuws
Sluiten