Nathalie Marijnissen
Nathalie Marijnissen Reizen 24 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Oant sjen! 4 x waarom je in 2020 écht een bezoekje wil brengen aan Leeuwarden

Het jaar is alweer bijna voorbij. Goed moment om dus te gaan kijken naar plekken voor stedentrips in 2020. Blijf je in Nederland of ga je toch iets verder weg? Wij weten het voor je. Jij wil volgend jaar sowieso een bezoekje brengen aan Leeuwarden en dit is waarom.

Soms is het niet nodig om ons land te verlaten voor een stedentrip. Hoewel Rome of Valencia natuurlijk super leuk is, hebben we in Nederland genoeg pareltjes die een bezoekje waard zijn.

Stedentrip naar Leeuwarden

Plan maar snel je volgende stedentrip naar het noorden van ons land, want Leeuwarden is de stad in Nederland die je zeker wil bezoeken. Dit zijn de vier redenen waarom je naar deze Friese stad wil volgend jaar.

1. De sfeer in de stad

Wanneer je de binnenstad van Friesland binnen komt, voelt het eigenlijk als thuiskomen. Ook als je er nog nooit bent geweest. De gezellige steegjes en vriendelijke mensen zorgen ervoor dat je echt van deze stad gaat houden.

2. De lekkernijen en restaurants die er te vinden zijn

Wat is een stedentrip zonder lekker te kunnen smullen? In Leeuwarden ben je hier zeker aan het goede adres. In deze stad ontdek je namelijk de beste Friese lekkernijen. Alleen al voor een suikerbrood of Fryskedúmkes wil je deze stad bezoeken.

Maar naast deze heerlijke lekkernijen zijn er natuurlijk ook genoeg restaurants waar je goed kunt dineren. Neem plaats aan een tafel in restaurant Eindeloos of ROAST en geniet van de heerlijkste gerechten.

3. Je kunt er goed winkelen

Leeuwarden is de perfecte stad als je even zin hebt om geld uit te geven. Je kunt hier namelijk naast lekker eten ook nog eens goed winkelen. De Kleine Kerkstraat heeft niet voor niets al meerdere keren de titel ontvangen van leukste winkelstraat van Nederland.

4. Genoeg plekken om te overnachten

Bij een weekendje weg hoort natuurlijk ook een plek om te overnachten. Ooit wel eens geslapen op een woonboot? In Leeuwarden kan het. Maar ook andere prachtige plekken vind je hier waar jij kunt genieten van een heerlijke nachtrust. Heb je wel nodig na een dag intensief winkelen en lekker eten natuurlijk.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
Oant sjen! 4 x waarom je in 2020 écht een bezoekje wil brengen aan Leeuwarden
Sluiten