Leg neer die pizza: Ongezond eten een negatief effect op je emotie?

Herken je dit? je voelt je verdrietig, kropt alles op en kruipt op de bank met een reep chocolade. Die reep is natuurlijk geen medicijn maar het helpt wel om je af te leiden. ''Troostvoer'' noem je dit. Helaas is troostvoer (in het Engels comfort food) in de meeste gevallen ongezond. En dat is nog niet eens het enige...

Zo blijkt uit nieuw onderzoek van Journal of Health psychology dat ongezond eten niet alleen een negatief effect heeft op je lichaam maar ook op je emotie.

Mocht je toch zo een zin hebben in fastfood maar wil je dit op een verantwoorde manier doen, lees dan zeker: gezonde fastfood alternatieven. Smullen zonder negatief effect dus.

Zo is er een test gedaan bij 1699 mannen en 3293 vrouwen. Hier kwam naar voren dat wanneer zij emotioneel waren en transvetten gingen eten, zich daarna niet beter voelde. Transvet is een kunstmatig gefabriceerd vet dat schadelijk kan zijn voor je gezondheid. Dit zit bijvoorbeeld in pizza, koekjes en patat. Uit onderzoek kwam ook naar voren dat mensen die bijvoorbeeld voor hun werk nog gingen hardlopen in een positievere stemming zaten.

Let op: Journal of Health Psychology geeft alleen aan dat er een samenhang is tussen ongezond eten en je emotionele gezondheid. Zo valt niet iedereen in een emotioneel zwart gaat nadat ze iets ongezonds eten.

Dus de volgende keer als je je verdriet wilt weg eten met een zak chips of glas wijn. Ga dan liever even hardlopen in het park.. Oké, misschien een beetje overdreven. Keep the wine, wijn is fijn.

Reageer op artikel:
Leg neer die pizza: Ongezond eten een negatief effect op je emotie?
Sluiten