3 dingen waar je vandaag nog mee zou moeten stoppen zodat je lekkerder in je vel gaat zitten

We hebben niet bepaald het meest shiny jaar ooit te pakken *no shit Sherlock*. Bij veel jongeren (net als de rest van de bevolking) heeft dat er dan ook voor gezorgd dat ze zich sneller alleen voelen of zelfs depressieve gevoelens ervaren. Wist je dat er sowieso al een paar dingen zijn die er voor zorgen dat je je beter voelt? Lekker in je vel zitten doe je zó.

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk en soms heb je er tijd óf zelfs professionele hulp voor nodig. Echter kunnen een aantal (kleine) veranderingen er ook op korte termijn voor zorgen dat je je een stuk vrolijker voelt.

Lekker in je vel zitten

Gaat het even wat minder deze periode? Dan wordt het tijd om korte metten te maken met deze slechte gewoontes in je leven.

1. Stop of minder met drinken

Het is een advies dat veel psychologen geven wanneer zij een traject starten met een nieuwe cliënt: stop met drinken. Dat geldt echt niet alleen voor mensen die dagelijks wel een wijntje achterover tikken, ook voor degenen die dat alleen in het weekend doen. Alcohol kan op de dag erna – zeker bij een paar glaasjes te veel – depressieve gevoelens veroorzaken. Hierdoor voel je je alleen maar ellendiger.

Je zal merken dat wanneer je de alcohol even links laat staan of in ieder geval echt zo min mogelijk probeert te drinken, dat ook bijdraagt aan je algehele gemoedstoestand.

Voel je je regelmatig alleen? 5 tips om je minder alleen te voelen tijdens de (gedeeltelijke) lockdown

2. Check het nieuws nog maar twee keer per dag

We zijn er aan verslingerd geraakt toen de meeste nieuwszenders begonnen met liveblogs aan het begin van corona. We zaten massaal aan onze telefoons, laptops en de tv gekluisterd om het nieuws op de voet te volgen. Nu, maanden later is dat er bij veel mensen ingeslopen. Onlangs was in een artikel van NOS nog te lezen dat een psycholoog aanraadt om niet te veel bezig te zijn met het nieuws.

Het nieuws is de laatste tijd vooral negatief. Het ene na het andere slechte nieuwtje komt voorbij en elke pop-up die je telefoon naar je doorstuurt klik je aan. Probeer dat echt te beperken want het heeft vaak geen goede invloed op je mood. Check ’s ochtends een keer het nieuws en vervolgens later op de dag of in de avond pas. Je mist echt niet veel en als je jezelf minder gaat voeden met deze negatieve vibes ga je vanzelf lekkerder in je vel zitten.

3. Negatief zijn tegen jezelf

Jezelf naar beneden praten is toxic AF. Als je iets niet moet doen, zeker niet als je al niet helemaal lekker in je vel zit is te streng zijn voor jezelf. Als een mantra in je hoofd herhalen dat dat ene taakje nog steeds niet van je to-do list is afgestreept of dat je er niet uitziet in die joggingpakken die je elke dag draagt. Girl, you rock the world! Ook voor jou komen er betere tijden aan.

Schrijf vandaag nog op de spiegel: I am f*cking beautiful!

Reageer op artikel:
3 dingen waar je vandaag nog mee zou moeten stoppen zodat je lekkerder in je vel gaat zitten
Sluiten