Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 23 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Lekker! Sushiwafels zijn een ding en je maakt ze super snel zelf klaar

Sushilovers, mogen we even jullie aandacht. Vergeet rolletjes van zeewier en bedjes rijst met nigiri. Sushi kun je binnenkort namelijk in een hele nieuwe vorm eten. En zelf maken, zonder dat je knoeit met rijst of dat alle visjes en groenten langs het bord vallen. Beloofd. Dit keer hoef je niet in de weer met een bamboe sushimatje of een sushi bazooka. Gelukkig niet. Nee, dit keer mag je het wafelijzer erbij halen met wat vershoudfolie.

Sushiwafels

Naast een wafelijzer en vershoudfolie, heb je voor vier wafels 250 gram sushirijst, 1 eetlepel sesamzaad, 3 eetlepels sushi-azijn en 8 norivellen nodig. Daarnaast kun je nog lekkere groenten en vis uitzoeken om de wafel mee af te maken, zoals avocado, rodekool, zalm en komkommer.

Als je de rijst gekookt hebt volgens de gebruiksaanwijzing en het sesamzaad geroosterd hebt, kun je beide dingen met elkaar mengen. Ook kun je de groenten en de vis alvast snijden.

Daarna bekleed je het wafelijzer met een beetje water en vershoudfolie, waarop je ongeveer 1 eetlepel rijst neerlegt. Duw het koude (!) ijzer even dicht en de sushiwafel heeft vorm gekregen. Tot slot beleg je de wafel met alles wat je maar wil.

Het was nog nooit zo makkelijk om sushi te maken. In dit filmpje wordt het nog eens voor je uitgelegd:

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: Er bestaan cupcakes van sushi en ze zijn goddelijk lekker en cute AF

Reageer op artikel:
Lekker! Sushiwafels zijn een ding en je maakt ze super snel zelf klaar
Sluiten