Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 17 jun 2017

Lekker! Witbrood is wél net zo gezond als bruinbrood

Witbrood met pindakaas of hagelslag, als kind vond je het al heerlijk en nog steeds is het een heimelijk genoegen. Toch mocht je dit bijna nooit eten van je ouders, je moest taai volkoren brood eten, dat was gezond. Maar dat zit toch anders, blijkt nu uit onderzoek.

Vind je witbrood veel lekkerder dan bruinbrood? Dan hoef je je vanaf nu niet meer schuldig te voelen als je zo’n wit bammetje in je mond stopt. Volgens nieuw onderzoek is witbrood namelijk net zo gezond als bruinbrood.

Yum! Witbrood is prima om te eten

Onderzoekers van het Weizmann instituut van Wetenschappen vonden namelijk geen verschil tussen witbrood en zuurdesem volkorenbrood. Volgens hen heeft de ene persoon meer baat bij bruinbrood en de ander juist bij wit.

Het heeft allemaal te maken met de snelheid waarop je energie haalt uit koolhydraten. Uit het onderzoek bleek dat die snelheid verschilt van persoon tot persoon. De ene persoon haalt sneller energie uit witbrood en de andere uit volkorenbrood. Dat heeft te maken met de bacterie in je darmen.

In bruinbrood zitten wel meer voedingsvezels. Mocht je last hebben van een moeilijke stoelgang, dan kan het slim zijn om voor bruinbrood te kiezen. Maar je kunt ook deze tips opvolgen:

Kan je moeilijk naar de wc op vakantie? Hier zijn tips

Reageer op artikel:
Lekker! Witbrood is wél net zo gezond als bruinbrood
Sluiten