Lenzendragers opgelet: deze tip wil jij niet missen

Je draagt al flink wat jaren lenzen of je bent er sinds een paar maanden mee begonnen. Hoe dan ook, lenzen vragen om een goede verzorging. Draag ze niet te lang en pas op met zwemmen zijn voorbeelden die voor lenzendragers eigenlijk een standaard zijn. Maar wist jij deze gouden tip over jouw lenzen al?

Deze make-up tips zijn trouwens heel handig voor als jij lenzen draagt.

Hygiëne en lenzen

Mensen die lenzen dragen hebben meer kans op een infectie bij de ogen dan niet-lenzendragers. Doordat er bacteriën kunnen achterblijven op jouw lens en oog, als je deze niet goed schoonmaakt, heb je helaas meer kans op een infectie. Goed je handen wassen voordat je met je vingers in je oog gaat is dan ook wel echt een must. Een ander belangrijk weetje over jouw lenzen is het vervangen van jouw lenzendoosje.

Out with the old

Het doosje waar je jouw lenzen in bewaart is namelijk een grote broedplaats voor bacteriën. Ook al maak je je lenzen elke keer goed schoon voordat je ze in doet, de bacteriën blijven achter in je lenzendoosje. Door het doosje elke drie maanden te vervangen voorkom je dat bacteriën jou een infectie bezorgen. Ha, take that germs.

Reageer op artikel:
Lenzendragers opgelet: deze tip wil jij niet missen
Sluiten