Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 19 apr 2018

9 x waarom jouw schoonmoeder de leukste ooit is

Jij kan je echt niet herkennen in al die flauwe grappen want jouw schoonmoeder is juist de liefste van de wereld. Ze geeft je het gevoel dat je er nog een moeder bij hebt. Deze 9 dingen maken haar zo leuk:

1. Ze geeft veel om jou want jij maakt haar kind gelukkig

Omdat jij degene bent die haar zoon zo gelukkig maakt geeft ze heel veel om jou. Voor een moeder is niets zo belangrijk als een gelukkig kind. Daarom geeft ze jou onbeschrijfelijk veel liefde terug. Ahhh.

2. Tweede thuis

Als je langsgaat bij jouw schoonmoeder voelt haar huis als jouw tweede thuis. Je ligt ongegeneerd in je lelijkste pyjama en versleten sokken bij haar op de bank, net zoals je bij je eigen ouders doet. Heerlijk toch.

3. Samen belangrijkste vrouwen in zijn leven

Samen met haar ben je de belangrijkste vrouw in het leven van jouw vriend. Jullie hoeven niet te vechten om de eerste plek, want er hoeft helemaal niet gekozen te worden, fijn toch.

4. Extra moeder

Naast jouw eigen moeder heb je nu nóg een moederfiguur in je leven en dat is hartstikke fijn. Je weet dat je haar altijd kan bellen om even bij te kletsen. En ja, zij zal er ook bij zijn als jouw bruidsjurk wordt uitgezocht. Lief.

5. En jij haar extra dochter

Jij bent de dochter die ze zelf nooit heeft gehad en daar geniet ze met volle teugen van. Want welke vrouw wil nou geen mini me? Ze kan haar geluk niet op nu ze iemand heeft met wie ze kan shoppen en die haar adviseert over de fijnste gezichtscrème.

6. Ze leert jou de beste gerechten koken

Ze wil haar heerlijke recepten doorgeven aan álle vrouwen in de familie, ook aan jou dus. Dat vindt jij natuurlijk helemaal niet erg want als iemand goed kan koken is zij het wel. Jummie.

7. Nog iemand die straks op jouw kinderen wil passen

Als jij en je vriend straks kinderen krijgen is niks fijner dan ouders die doordeweeks komen oppassen. Scheelt weer een heleboel geld voor de kinderopvang en tegelijkertijd kunnen jouw kinderen een fantastische band opbouwen met hun oma.

8. Mensen die goed kunnen opschieten met hun schoonmoeder zijn gelukkiger

Melissa Weinberg heeft onderzoek gedaan naar de band die schoonmoeders hebben met de partner van hun kind. Wat blijkt, kinderen die goed kunnen opschieten met hun schoonmoeder zijn gelukkiger. Check.

9. Het is de moeder van jouw vriend en daarom hou je van haar

Je herkent heel veel van je lover in zijn moeder. En je bent niet voor niks verliefd geworden op hem. Al die mooie eigenschappen van haar zie jij in hem terug. Lief.

Omdat het toch echt grappig is, nog één schoonmoeder grap om het af te leren:
Wat is het verschil tussen je schoonmoeder en een batterij?
Aan een batterij zit ook een positieve kant.

Reageer op artikel:
9 x waarom jouw schoonmoeder de leukste ooit is
Sluiten