Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 10 juli 2017

Dit zijn de 10 leukste boeken om mee te nemen op vakantie

Ben jij een boekenworm of vind je het gewoon heerlijk om op vakantie een aantal boeken te verslinden? Weet je alleen nooit welke boeken je moet lezen? Dan hebben we hier de tien leukste boeken om mee te nemen op vakantie op een rijtje gezet zodat jij deze vakantie in het zonnetje heerlijk een aantal bladzijdes kan omslaan.

[one_half]

1. Simone van der Vlugt: Ginevra

Ga jij deze zomer naar Florence? Dan is Ginevra het boek voor jou. Dit speelt zich namelijk af in Florence in 1347. De achttienjarige Ginevra wordt stapelverliefd op de intelligente Antonio, maar wanneer hij haar vader om haar hand vraagt weigert hij; er doen geruchten de ronde over de verlichte ideeën die Antonio eropna houdt. Ginevra ziet slechts één uitweg: er stiekem vandoor gaan met haar grote liefde.

Ze vertrekken nog diezelfde dag, maar hun vlucht is van korte duur en ze worden teruggefloten. Terug in Florence dwingt Ginevra’s vader haar te trouwen met een rijke weduwnaar. Ze wordt een gevangene in haar eigen huis. Als vervolgens de pest uitbreekt, is niemand zijn leven meer zeker. Overwint liefde echt alles?[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

2. Tatiana de Rosnay: Obsessie

Ben jij op weg naar Parijs? Lees dan deze spannende thriller die zich afspeelt in Parijs. Obsessie gaat over Pascaline, een gescheiden vrouw. Na haar scheiding vindt ze hét perfecte appartement in Parijs. Het is licht, heeft twee kamers en uitzicht op een levendige straat. Hier kan ze geleidelijk aan haar leven weer oppakken.

Maar al snel voelt ze zich onrustig in huis, en slapen lukt al helemaal niet. Van een buurvrouw hoort Pascaline over het drama dat zich tien jaar eerder in het appartement heeft afgespeeld: een meisje van achttien is verkracht en vermoord in Pascalines nieuwe slaapkamer. Pascaline raakt geobsedeerd door de moord en langzaam maar zeker brengt deze obsessie haar eigen verborgen kwetsuur naar boven: het verlies van haar babydochtertje.[/one_half_last]

[one_half]

3. Esther Verhoef: Nazomer

Ook dit boek speelt zich af in Parijs, maar gaat over een hele andere wereld, namelijk fashion. Modeontwerpster Vivian D staat op het hoogtepunt van haar carrière. Haar bedrijf floreert, ze wordt op handen gedragen. Vlak voordat ze op een groot evenement in Parijs de rode loper betreedt, krijgt ze echter schokkend nieuws. Het dwingt haar na te denken over haar turbulente levenspad en een ingrijpende gebeurtenis die ze al tientallen jaren verdringt.[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

4. Matthijs Kleyn: Ik zie je

Zin in een ingewikkeld liefdesverhaal? Dan is ‘Ik zie je’ van Matthijs Kleyn een aanrader. Fender is een nostalgische jongen, begin dertig, die tegen beter weten in zijn eigen videotheek runt.

Als Lisa op zijn pad komt, voelt hij zich voor het eerst sinds de breuk met zijn ex eindelijk weer tot leven komen. Lisa is prachtig maar ook ongrijpbaar; hun liefde puur maar stormachtig. Fender leeft voor films en het zoeken naar bewijs dat Elvis nog steeds leeft. Lisa wil alles uit het leven halen en doet dat met vrienden, muziek en drugs.

Een wereld van verschil en daarmee heerlijk om te lezen. Zo zie je maar weer dat liefde niet perfect is.[/one_half_last]
[one_half]

5. Suzanne Vermeer: Hitte Golf

Reis jij deze zomer af naar de Algarve, dan wil jij Hittegolf op zak hebben. Het is hartje zomer in de Algarve en een hittegolf houdt de gemoederen van de lokale bevolking en de Nederlanders die er zijn neergestreken, flink bezig. Maar Anoek Huizing en haar Portugese vriendin Cesária zijn, net als hun vrienden, meer geïnteresseerd in de film die op dat moment wordt opgenomen. De knappe Amerikaanse hoofdrolspeler Robert Stevenson en zijn tegenspeelster, de Nederlandse Emma DeWitt, zijn het onderwerp van gesprek.

De mooie zomer wordt echter wreed verstoord door de vondst van een lichaam aan de voet van ‘Het einde van de wereld’, een klif op het uiterste puntje van de Algarve. En dan blijken de verdachten ook nog meer te weten van de verdwijning van een meisje, zeven jaar geleden.

Als je er dan toch bent, even een uitstapje naar deze klif zal niet misstaan. Zo beleef jij het verhaal nóg realistischer.[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

6. Kluun: DJ

Bestsellerauteur Kluun is onlangs gescheiden en probeert de draad weer op te pakken. Maar het zit hem niet mee. Met zijn ex strijdt hij om de kinderen en de alimentatie, zijn uitgever zit achter hem aan en zijn boekhouder maant hem zijn inkomsten te verhogen.

Dan krijgt hij een gouden kans. Kluun mag voor de revolutionaire nieuwe tv-show [email protected] een reportage maken over DJ Thor. Thor is Kluuns jeugdvriend, maar hem in succes ontstegen. Als The Ten Million Dollar Man woont hij in Las Vegas, in een wereld van private jets, viprooms, luxe penthouses, designerdrugs, magnumflessen champagne en paaldanseressen.

Maakt geld en fame gelukkig?
[/one_half_last]

[one_half]

7. Sophie Kinsella: Mijn niet zo perfecte leven

Zoek je iets dat heerlijk weg leest zonder spannende wendingen? Dan wil jij ‘Mijn niet zo perfecte leven’ deze zomer absoluut lezen.

Cat Brenner heeft er genoeg van om een ‘nobody’ te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking, maar daar kan Cat wel tegen. Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen. Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.[/one_half][one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half]
[one_half_last]

8. KRISTIN HANNAH: ZOMERNACHT

Lexi en Mia worden hartsvriendinnen vanaf de dag dat ze elkaar op de middelbare school tegenkomen. Lexi woont bij haar tante op een woonwagenpark. Mia komt uit een stabiel, rijk gezin. Lexi valt als een blok voor Mia’s populaire tweelingbroer Zach, en hij voor haar. De drie jonge mensen worden onafscheidelijk.

Op de terugweg van hun eindexamenfeest gaat het mis. Ze krijgen een auto-ongeluk. Lexi neemt onder grote sociale druk alle schuld op zich en belandt in de gevangenis. Daar bevalt ze van een dochtertje, Grace, dat ze moet afstaan. Jaren later keert Lexi, ouder en wijzer, terug in de maatschappij. Ze gaat onmiddellijk op zoek naar Grace.[/one_half_last]

[one_half]

9. Herman Koch: Zomerhuis met zwembad

Heb jij minder met thrillers, maar hou je wel van een spannende roman? Dan zit je bij Herman Koch op het juiste adres. En ‘Zomerhuis met zwembad’ is een absolute must read deze zomer. Huisarts Marc Schlosser heeft een medische fout begaan, waardoor beroemd acteur Ralph Meier overlijdt. Maar is het wel een fout, of heeft het alles te maken met de gebeurtenissen in het zomerhuis van het echtpaar Meier?[/one_half]

[one_half_last][/one_half_last]

[one_half][/one_half][one_half_last]

10. Camilla Lackberg: De leeuwentemmer

Is de zomer stiekem niet jouw ding en kan je niet zo goed tegen het warme weer? Dan kan je met ‘De leeuwentemmer’ even terug naar de winter. En een spannende winter, want ‘De leeuwentemmer’ is een heuse thriller.

Het is januari en de winter houdt Fjällbacka in zijn greep. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team zijn bezig met een vermissingszaak van een jong meisje, Victoria, die in een stroomversnelling raakt als ze gevonden wordt. Haar verwondingen laten zien dat ze ernstig is verminkt. Patrik vermoedt een verband met andere verdwijningen en hij moet alles op alles zetten om andere meisjes eenzelfde lot te besparen.[/one_half_last]

Tegelijkertijd verdiept Erika zich in een oude zaak, een familietragedie die eindigde met de dood van de echtgenoot. Ze probeert uit te zoeken wat er is gebeurd. Het lijkt erop dat het verleden zijn schaduw op het heden werpt.

Help jij met het oplossen van de zaak? Als je eenmaal begint, kan je het boek niet meer wegleggen, dat beloof ik je.

Kortom: deze zomer meer dan genoeg leesvoer. Met een boekje in de trein, op het strand, in de rij voor dat drukke museum, of op een kleedje in het park; jij zal je niet meer vervelen.

Dit is ook handig om te weten op vakantie: Kan je moeilijk naar de wc op vakantie? Hier zijn tips

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 leukste boeken om mee te nemen op vakantie
Sluiten