Zara Bircan
Zara Bircan Love 11 feb 2020

Zit je vaak op je telefoon? Dan ben jij de leukste vriendin

Je hoort vast wel eens dat je (te) vaak op je telefoon zit. Voordat je naar bed gaat of nog even snel in de trein, we vinden onszelf telkens terug op dezelfde Instagram accounts. Herken jij jezelf hierin? Goed nieuws: dan ben jij misschien wel de leukste vriendin van je vriendinnengroep.

Op de volgende manieren ben jij de leukste vriendin als je vaak op je telefoon zit. Of het nu netjes is om je telefoon te gebruiken aan tafel is een andere kwestie.

Meiden die meer op hun telefoon zitten, hebben sterkere vriendschappen

Telefoons kunnen ons sneller en vaker verbinden met de mensen die wij het meest liefhebben. Offline of online, het is tegenwoordig allemaal mogelijk – én het is goed voor onze vriendschappen. Er is echter één voorwaarde: vergeet vooral je vriendin niet een dikke knuffel te geven wanneer je met haar afspreekt.

Je bent de eerste (en beste) die hulp biedt

Zit je vaak op je telefoon, dan ben je de hele dag door beschikbaar. Of je vriendinnen nu hulp nodig hebben bij het uitkiezen van een outfit, plaatsen van een foto of sturen van een appje. Jij staat gelijk voor je ze klaar.

Je leert je vriendinnen beter begrijpen

Doordat je dus zo bereikbaar bent, heb je ook meer tijd om je vriendschappen te versterken. Het delen van een meme of een grappige video kan al voor inside jokes zorgen. Begrijp je iemands humor, dan kun je elkaar ook beter begrijpen.

Je kan er communicatief sterker van worden

App je vaak met je vriendinnen? Dan leer jij door ze heen te prikken en herken je hun gedrag hierin. En dat allemaal zónder gezichtsuitdrukking of intonaties. Sturen jullie toch liever spraakmemo’s, dan kun je hier zelfs bewuster van worden.

Je maakt tijd voor ze vrij

Zelfs op de drukste dag weet jij tijd vrij te maken om even van je te laten horen. Doordat jij tijd vrijmaakt en je vriendinnen een topplek geven in je prioriteiten, laat je zien dat je om ze geeft.

Lees ook:

Reageer op artikel:
Zit je vaak op je telefoon? Dan ben jij de leukste vriendin
Sluiten