Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 12 okt 2018

7 x de leukste waargebeurde films van Netflix

Van sommige films weet je gewoon dat ze beter zijn dan anderen omdat ze gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal. Het maakt thrillers spannender, comedy's grappiger en drama's melancholischer. Deze zeven feel good films zijn allemaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal en alleen al daarom wil je ze zien:

Waffle Street

Jimmy (gespeeld door James Lafferty a.k.a. hottie) wordt ontslagen bij een succesvol bedrijf en moet hierna letterlijk onderaan de ladder beginnen. Hij probeert op verschillende plekken aan de slag te gaan maar dat blijkt allemaal niet te werken. Tot hij solliciteert bij een wafelhuis.

GLOW

Een jonge actrice probeert tevergeefs rollen te bemachtigen terwijl de klussen steeds naar mannen gaan. Ze besluit deel te nemen aan de audities van Gorgeous Ladies of Wrestling waarvoor ze professioneel moet worstelen. Gemaakt door de producenten van Orange is the New Black. Één woord: hi-la-risch.

The Wolf of Wall Street

Knappe mannen (Leonardo DiCaprio woehoeee), seks en heel veel geld is wat je in deze film ziet. Jordan Belfort wil het als beursmakelaar maken op Wall Street, ten koste van alles. Hét verhaal over een jonge man die uiteindelijk één van de rijkste mannen van Amerika wordt.

Walt before Mickey

Dit is de biografie over Walt Disney, de man die bijna al onze lievelingsfilms animeerde. Je kunt je haast niet voorstellen dat zonder hem onze Disney klassiekers er nooit waren geweest. Een prachtige film over een van onze grootste helden:

Get On Up

Je staat te dansen voor de TV als je deze heerlijke feel good film ziet. Desondanks dat het ook over de ups van James Brown’s leven gaat krijg je gewoon een heel goed gevoel van deze film. Een eerbetoon aan de Godfather van de soulmuziek. Amen.

Bruna Surfistinha

Een geadopteerd meisje groeit op in een gezin uit een hogere klasse. Op haar zeventiende besluit ze uit huis te gaan en vrijwillig te gaan werken als prostituee. Ze besluit een blog bij te houden over alle werkzaamheden die ze verricht en de dingen die ze meemaakt. De blog wordt binnen de kortste keren gehyped en wordt zelfs één van de populairste blogs van Brazilië ooit.

L’Ascension

Sammy belooft zijn vriendin alles voor haar te doen, zelf de Mount Everest beklimmen. Daar staat ie dan, met zijn mond vol tanden, want beloftes moeten worden nagekomen en het héle land kijkt toe. Hilarische film die valt in de categorie van Intouchables en Samba.

Dit is nieuw op Netflix:

Kom maar door met de regen! Er komen weer goede series en films op Netflix

Reageer op artikel:
7 x de leukste waargebeurde films van Netflix
Sluiten