5 redenen waarom het ook wel eens goed is als alles even tegenzit in het leven

Je hebt van die periodes in je leven dat echt álles tegenzit. Dat moeilijke tentamen heb je wéér niet gehaald, je bent blut, het is al weken druilerig weer en die leuke crush ziet jou niet zitten. Pffff. Iedereen maakt dit wel eens mee maar hoe gek het ook klikt, dat is ook wel eens goed voor je.

Voor je in de aanval schiet, natuurlijk wensen we je geen vervelende dingen toe. We vinden het alleen maar fijn als je happy bent maar zo werkt het leven nou eenmaal niet dus kun je er maar beter het positieve van inzien:

1. Je leert doorzetten

Wie diepe dalen meemaakt in het leven leert daar vanzelf weer uit te klimmen. Als je veel vervelende dingen meemaakt op een rij wordt de drang om weer even zorgeloos door het leven te gaan alleen maar groter. Hierdoor leer je doorzetten ook als dingen tegenzitten en dat maakt van jou een veel sterkere persoon dan je al bent.

2. Je geniet extra van de kleine dingen in het leven

Het klinkt heel cru, maar wij zijn ervan overtuigd dat wie negatieve dingen ervaart de positieve dingen veel meer leert appreciëren. Als alles je alleen maar voor de wind gaat voel je veel minder echte geluksmomentjes. Je kunt nog veel meer genieten van de kleine dingen in het leven als je ook de donkere kanten kent.

3. Je krabbelt altijd weer op

De uitspraak is niet voor niks ‘fall seven, stand up eight’. Als je valt, leer je vanzelf opstaan en dat heeft ook weer te maken met je doorzettingsvermogen. Mensen zijn ontzettend flexibel en hoe grauw de ene dag er ook uitziet, zo zonnig kan de dag erna al weer zijn.

Vertrouw erop dat ook jij sterk genoeg bent om uit die (soms metersdiepe) put te krabbelen en anders heb je altijd nog heel veel lieve mensen om je heen die je helpen.

4. Je leert creatiever te denken

Want als het ene pad dat je aan het bewandelen bent doodloopt, zul je tóch moeten zoeken naar een nieuwe route. En het kan je nog enorm verrassen ook hoe mooi die nieuwe route (die je eerst niet zag) eruit ziet.

Als je die toffe baan die je zo graag wilde niet hebt gekregen moet je erop vertrouwen dat er iets anders op je pad komt waar je misschien nog wel gelukkiger van wordt. De dingen lopen nou eenmaal zoals ze lopen.

5. Je leert je echte vrienden kennen in het leven

Pas op de moeilijkste momenten in je leven kom je erachter wie nou eigenlijk je echte vrienden zijn. Degenen die zelfs dan voor jou klaarstaan en je helpen om weer het positieve te zien of te vinden zijn je echte vrienden en het is heel wat waard om dat te weten.

Onthoud in ieder geval dat er na regen áltijd weer zonneschijn komt.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het ook wel eens goed is als alles even tegenzit in het leven
Sluiten