Renée
Renée Life 23 sep 2019
Leestijd: 3 minuten

8 levenslessen die je van je favoriete televisiepersoonlijkheid Martien Meiland kunt leren

Iedere maandagavond is het gieren geblazen als Martien Meiland en Co om 20:30 uur weer op de televisie verschijnen. Voor de nieuwste aflevering van Chateau Meiland maak jij natuurlijk wel tijd. Maar ondanks dat je veel kunt lachen om de familie, zit het programma ook vol levenslessen.

Er zijn namelijk heel wat dingen die je kunt leren van Martien Meiland en zijn familie. Met hun niet lullen maar poetsen mentaliteit hebben ze het goed voor elkaar in Chateau Marillaux.

Deze levenslessen kun je leren van Martien Meiland

Het is hoog tijd om verder te kijken dan de grappen (en vaak chagrijnige) Martien Meiland. Er is een diepere laag en van deze levenslessen kun je zeker leren:

1. Geef niet op

Martien weet het altijd mooi te zeggen: we moeten dóór. De familie kent veel tegenslagen tijdens het opknappen en het runnen van hun chateau, maar ze zitten nooit bij de pakken neer. Je zou bijna vergeten dat het inderdaad geen opgevers zijn en deze eigenschap is hartstikke mooi om te hebben.

2. Volg je dromen en werk er hard voor

Jaren geleden woonde de familie al in Frankrijk, maar eenmaal terug in Nederland begon het toch te kriebelen om een chateau te runnen. Erica en Martien laten zien dat je heus je dromen kunt volgen, zolang je er maar hard voor werkt. Letterlijk én figuurlijk.

3. Spendeer tijd met de mensen die belangrijk zijn

Omring jezelf met mensen die goed voor je zijn en het positieve in je naar boven halen, net als de Meilandjes. In hun geval betekent het dat ze om half 12 even een wijntje doen met z’n allen. In jouw geval kan het bijvoorbeeld zijn dat je op vrijdagavond met een lieve vriendin afspreekt en hier jullie traditie van maken.

4. Maak altijd voor een alcoholische versnapering

Speaking of wijnen, wijnen, wijnen. Er is altijd tijd voor een alcoholische versnapering. Zélfs als je het heel druk hebt. Je zag dat de familie maar honderd dagen had om te klussen, maar geen dag werd overgeslagen zonder een wijntje te drinken. Work hard, play hard zullen we maar zeggen.

5. Blijf altijd jezelf

Mensen hebben altijd een mening over je. Over hoe je je gedraagt, hoe je eruitziet, wat je zegt… De Meilandjes laten zien dat je daar gewoon lak aan moet hebben. Een mooie levensles. Ze blijven zichzelf en hoewel er heus wel mensen zijn die de familie niet leuk vinden, er zijn genoeg mensen die wél genieten van het programma.

6. Kom altijd voor jezelf op

Geloof je ergens in? Laat je dan niet tegenhouden door tegenslag en vecht tot het bittere einde voor hetgeen waar jij voor staat. Martien Meiland gaf niet op toen de familie Mariaux wilde dat hun naam niet werd gebruikt voor het chateau. Een mooi voorbeeld van voor jezelf opkomen, want de Meilandjes lieten uiteindelijk de rechter bepalen over de zaak.

7. Voel je niet zo snel aangevallen

Als iemand kritiek, feedback of commentaar heeft, is het heel makkelijk om iets persoonlijk op te vatten. Kijk eens naar hoe vaak Martien Meiland gezeik heeft met de familie. Trekt hij het zich persoonlijk aan? Nee. Het kan daarom geen kwaad om deze levenslessen toe te passen op je eigen leven: zie niet alles als een persoonlijk aanval.

8. Problemen zijn op te lossen onder het genot van een glas wijn

Je kunt boos zijn en blijven mokken om iets, maar je kunt ook een glas wijn inschenken en je problemen oplossen.

Dit vind je vast ook leuk om te lezen:

Reageer op artikel:
8 levenslessen die je van je favoriete televisiepersoonlijkheid Martien Meiland kunt leren
Sluiten