Door deze (beauty)merken te supporten, steun je de LGBTQ+-community. Do we need say more?

Deze week staat in het teken van de Pride. Ondertussen weten we vast allemaal al lang en breed wat er gevierd wordt tijdens de Pride-week maar we willen je geheugen toch graag even opfrissen. Om het even tot onze eigen hoofdstad te betrekken: Pride Amsterdam is een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt.

Helaas zullen er deze week geen geen fysieke feestjes plaatsvinden maar desalniettemin zal deze week absoluut in het teken staan van de LGBTQ+-community.

(Beauty)merken die de LGBTQ+-community steunen

Tegenwoordig zijn er heel veel (beauty)merken die zich inzetten voor de LGBTQ+-community. Logisch ook, want dat werd hoog tijd. Houd jij van beauty, make-up en fashion? Maar vind jij het ook heel belangrijk dat er eindelijk de juiste aandacht wordt geschonken aan de LGBTQ+-community? Lees dan vooral verder.

Door een heerlijk product of mooi kledingstuk aan te schaffen van onderstaande (beauty)merken, steun je de LGBTQ+-community. Moeten we nog meer zeggen?

1. NOTO Botanics

OK, dus wie of wat is NOTO? Glad you asked. In het kort: NOTO is een natuurlijk en veelzijdig cosmeticamerk dat gebruik maakt van ongecompliceerde maar hoogwaardige, natuurlijke en biologische ingrediënten. NOTO viert authenticiteit en diversiteit en gelooft dat zelfexpressie en schoonheid daarin te vinden zijn.

Wees zo minimaal of zo expressief als je wil – alle identiteiten zijn welkom. Een gedachtegang die we allemaal zouden moeten delen en verdedigen. Ze schenken de winst van hun product: de Agender Oil (geloof ons, dit wil je hebben), aan organisaties zoals: LA LGBT Center, Black Mama’s Matter etcetere. Tot nu toe hebben ze al meer dan €20.000 kunnen schenken. Lekker bezig NOTO!

Bron: Greenbeauty Market

2. Dr. Martens

Bij Dr. Martens vieren zij individualiteit en diversiteit in alle vormen. Zonder hun diverse scala aan dragers en hun vele verschillende stijlen en subculturen, zouden zij niet het merk zijn dat ze nu zijn. Ze zijn ook erg trots op hun steun aan Pride en de LGBTQ+-community door een nieuwe regenboog-schoen te ontwerpen voor deze zomer.

Daarnaast zal Dr. Martens een jaarlijkse donatie doen aan AKT (voorheen de Albert Kennedy Trust) – een liefdadigheidsinstelling die jonge mensen ondersteunt die dakloos zijn geworden nadat zij uit de kast kwamen. Ga zo door, Dr. Martens!! Je koopt de schoen hier.

Bron: Dr. Martens

3. Marc Jacobs Beauty

Ook Marc Jacobs zal de LGBTQ+-community blijven steunen door te doneren aan twee organisaties. De eerste is SAGE, zij vechten om het leven van oudere LGBTQ+ mensen te verbeteren. De tweede organisatie, La Refuge, heeft als doel tijdelijke opvang en ondersteuning te bieden aan jongvolwassenen die het slachtoffer zijn van homofobie en transfobie. Je koopt de Pride collectie van Marc Jacobs Beauty hier.

Bron: Marc Jacobs Beauty

4. Calvin Klein

Op 14 mei is de Pride-campagne van Calvin Klein wereldwijd live gegaan. Met #PROUDINMYCALVINS zullen ze niet 1 maand maar het héle jaar stilstaan bij Pride; een ode aan zelfliefde en identiteiten over het hele genderspectrum. De campagne geeft een kijkje in de wereld van de LGBTQ+-community in de vorm van negen talenten.

Elk talent in de campagne is gekozen vanwege hun bewonderingswaardige en unieke verhaal. Calvin Klein wil hiermee uitdrukken hoe authentiek ieder mens op de wereld is en mag zijn. Alle talenten hebben een uniek verhaal en vechten ervoor om zich gehoord en geaccepteerd te voelen. Zie hieronder het verhaal van Alma Elsesser, een van de talenten. Prachtig!

Lees ook: De leukste pride beauty looks om inspiratie op te doen

Reageer op artikel:
Door deze (beauty)merken te supporten, steun je de LGBTQ+-community. Do we need say more?
Sluiten