Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Body & Mind 24 december 2019

Waarom jouw prachtige lichaam wel een bedankje verdient voor 2019

Nooit eerder was body positivity zo aan de orde als in 2019. Magazines en influencers laten allemaal weten dat élk lichaam mooi is. En zo is het ook meiden. Maar hoe zit het bij jou, heb jij jouw prachtige lichaam al bedankt voor 2019?

Vaak zien vrouwen alleen hetgeen wat ze niét mooi vinden aan hun lichaam. Te kleine borsten, billen die niet rond genoeg zijn en cellulitis in het felle zonlicht.

Body positivity is wat elke vrouw verdient

Je wordt geboren met een bepaald lichaamstype en misschien zelfs bijbehorende kwaaltjes. Maar dat prachtige lichaam heeft jou wel weer in 2019 gedragen, letterlijk. En wij vinden dat je lichaam wel een bedankje verdient.

Elke vrouw verdient body positivity in haar leven. Als het aan ons ligt is dat namelijk pas écht een ultiem body goal. Sta eens stil bij hoe bijzonder een vrouwelijk lichaam eigenlijk is.

1. Voor al die zware work-outs

Misschien ben jij het afgelopen jaar veel in de sportschool geweest. En was je vooral bezig met wat anders moest of beter kon. Uiteraard een goede motivatie maar vergeet niet dat je lijf ook iets te verduren heeft. Spierpijn, afschuwelijke oefeningen en soms ‘even geen zin’. Wees blij dat je lijf het allemaal heeft doorstaan en misschien zelfs wel met jouw gewenste eindresultaat.

2. Of misschien juist voor alle borrelavonden

Ben jij een meid die van een borrel houdt? Heerlijk, wij ook. Het is ultieme ontspanning en dat is soms ook goed voor je lijf. Maar bedank dat lichaam van je toch maar eens voor het verwerken van die alcohol, ahum. Wees blij met zo’n jong lijf dat zich in slechts 12 uur weer weet te vernieuwen voor een nieuwe frisse dag. Genoeg reden voor body positivity.

3. Voor de pijnlijke hoge hakken

Tja, want deze dragen we alleen maar omdat het mooi staat natuurlijk. Sta je er wel eens bij stil (letterlijk?) dat jouw voeten je overal naar toe brengen naar waar je maar wilt? En dan ook nog eens op die beeldschone maar oncomfortabele schoenen. Stel je voor dat je voeten een mening zouden hebben dan was je nooit van de bank afgekomen. Dankbaar zijn dus meid.

4. Voor seksueel genot

Tja, want zonder lichaam is dat er natuurlijk niet. Uiteraard hoeven we je verder niet uit te leggen wat dat seksueel genot precies inhoudt, dat weet je zelf wel. Bedank je lichaam simpelweg voor al die geweldige orgasmes.

5. Harsen, epileren en scheren

Wie mooi wilt zijn moet pijn lijden zeggen ze. En je doet er alles aan om zo glad als een aal het leven door te gaan. En dat je lichaam hier soms een beetje onder moet lijden vind je meer dan normaal. Maar meid, bedank je lichaam toch maar weer voor het doorstaan van die martelstrijd.

6. Voor het geven van een jaar gezondheid

Want wij vrouwen zijn soms te veel bezig met hoe we eruit zien maar niet om hoe we ons nou écht voelen. Heeft jouw lichaam je weer een gezond jaar cadeau gegeven? Wees dankbaar. Heeft jouw lichaam helaas een strijd aan moeten gaan tegen ziekte of andere vervelende medische tegenslagen? Wees je lichaam dan dankbaar voor het aangaan van de strijd.

Meer over body positivity:

Reageer op artikel:
Waarom jouw prachtige lichaam wel een bedankje verdient voor 2019
Sluiten