Laura Lammertse
Laura Lammertse Nieuws 21 juli 2017

Oh my: Dit gebeurt er met je lichaam als je Netflix binge-watcht

Hou jij er ook zo van om heerlijk de hele middag op de bank of in bed te liggen en uren lang te binge-watchen? Zeker als het regent, want dan is jouw schuldgevoel ook meteen een stuk minder groot. Misschien volgende keer toch een limiet aan jezelf opstellen, want dit gebeurt er met je lichaam als je Netflix binge-watcht.

Oké, dat het niet helemaal gezond is voor je, had je zelf ook wel kunnen bedenken. Maar het heeft meer effect op jouw lichaam dat je zou willen. Zo vergroot het namelijk de kans op ziektes en lichamelijke kwalen. En jij maar denken dat je aan het ontspannen was.

Niet zo lekker zitten

Uit onderzoek is gebleken dat als je herhaaldelijk urenlang stil op je billen zit de kans op een hartziekte en kanker vergroot. En voor de tv zitten versterkt dit alleen maar. Veel tv kijken is namelijk niet goed voor jouw ogen.

Tijdens het tv kijken knipper je minder dan als jij met iets anders bezig bent en hierdoor worden jouw ogen rood en geïrriteerd, omdat ze licht uitgedroogd raken.

Slechte slaper

Daarnaast is het ook bewezen dat het binge watchen het in slaap vallen en lekker doorslapen lastiger maakt. Jouw brein wordt namelijk wakker van niet natuurlijk licht en aangezien jij de hele dag heb zitten staren, is jouw brein behoorlijk wakker geworden.

Een derde effect van het Netflix & chillen is dat het nog wel eens een slechte invloed op jouw relatie kan hebben. Omdat je godganse dag naar de tv zit te kijken, zit jij een beetje vast in het geromantiseerde beeld van het liefdesleven in de serie.

Tips

Maar goed nieuws, want je kan beter worden in tv-kijken. Zorg er ten eerste voor dat je samen met een vriend kijkt en dat je blijft bewegen. Spreek met jezelf af dat de aftiteling een moment van wandelen wordt en blijf alles uitrekken. Let er daarnaast op dat je niet vlak voor het slapen gaan een serie kijkt; hoe moeilijk dit ook is. Een goed boek erbij pakken is dan echt veel beter voor jouw nachtrust.

Och, geniet maar met mate zullen we maar zeggen. Je moet toch iets over hebben voor de nieuwste afleveringen van je favo serie? Vaak knipperen, een wandelingetje hier en daar en je zit gebakken voor een heerlijk dagje bingen.

LEES OOK: Er bestaat een Netflix hotel waar je eindeloos kunt binge watchen

Reageer op artikel:
Oh my: Dit gebeurt er met je lichaam als je Netflix binge-watcht
Sluiten