Lisanne de Jager
Lisanne de Jager Love 20 maart 2019

Dit gebeurt er allemaal met je lichaam als je verliefd wordt

Verliefd zijn is misschien wel één van de leukste dingen die je kan overkomen. Het is een heerlijk gevoel. Bijna net zo heerlijk als een pizza bestellen na een avondje uit. Maar wat gebeurt er nu precies met je lichaam als je verliefd wordt?

Verliefdheid is soms een achtbaan van emoties. Je voelt alsof je op een roze wolk zit en je kan niet meer stoppen met denken over die ene leuke persoon. Verliefdheid doet gekke dingen met je en wij hebben uitgezocht wat precies.

Zes dingen die veranderen in je lichaam wanneer je verliefd wordt

Oké er gebeurt dus best veel. We hebben zes punten voor je op een rij gezet:

1. Liefde maakt je dronken

Wetenschappers hebben oxytocine, oftewel het liefdeshormoon, en alcohol is met elkaar vergeleken. Beide hebben invloed op verschillende delen van je hersenen maar je ervaart dus wel hetzelfde gevoel.

Wanneer je verliefd bent, voelt dit net als wanneer je wat glaasjes alcohol op hebt. Je bent minder geremd en je hebt ook meer zelfvertrouwen.

2. Je krijgt een adrenalinekick

Je voelt je wangen rood worden als je je lover ziet en je betrapt jezelf op klamme handjes. Ook klopt je hart veel sneller dan normaal. Dit komt niet alleen doordat je nerveus bent maar ook omdat adrenaline in je lichaam wordt gestimuleerd.

3. Je pupillen worden groter

Wil je weten of iemand je ziet zitten? Let dan goed op of de pupillen een klein stukje vergroten. Wanneer je je aangetrokken voelt tot iemand, wordt het zenuwstelsel gestimuleerd wat leidt tot het vergroten van je pupillen.

4. Je voelt je misselijk

Het is normaal om je misselijk te voelen als je net iemand die je leuk vindt hebt leren kennen. Door de verliefdheid zorgt je stresshormoon ervoor dat de bloedvaten in de maag worden aangespannen. Hierdoor voel je je in het begin misselijk.

5. Je voelt je letterlijk verslaafd

Je verlangt voortdurend naar diegene, waarbij het echt begint te lijken op een verslaving. Dit komt door afgifte van dopamine in de hersenen en is het zelfs vergelijkbaar met de invloed van cocaïne op je hersenen.

6. Je kunt chronisch minder pijn ervaren

Verliefdheid kan dus echt werken als medicijn. Het intense gevoel activeert namelijk dezelfde gebieden in de hersenen als pijnstillers. Hartstikke handig dus, dat verliefd zijn.

Lees ook: Waarom mannen met een economische studie het beste zijn in bed

NSMBL

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er allemaal met je lichaam als je verliefd wordt
Sluiten